Χτυπούν τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους», που έχει ορίσει η Μόσχα

Κόλαση στο Χαλέπι παρά την κατάπαυση του πυρός που έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα το πρωί από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που καλύπτουν επί τόπου τον πόλεμο, μάχες και πυρά του πυροβολικού πέφτουν στους διαδρόμους διαφυγής αμάχων και μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους», που έχει ορίσει η Μόσχα.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana επιρρίπτει την ευθύνη για τα πυρά σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η Ρωσία πάντως ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την εκεχειρία στο Χαλέπι έως το βράδυ του Σαββάτου. Το ίδιο έχει ανακοινώσει και ο συριακός στρατός, τον οποίο στηρίζει στις επιχειρήσεις η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα παράταση της εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, αυτή η «ανθρωπιστική παύση» θα επιτρέψει την απομάκρυνση αμάχων και μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες, στο ανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Σε ένα προοίμιο αυτής της παύσης, η Μόσχα είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι σταματά τις αεροπορικές επιδρομές της και εκείνες του συριακού στρατού.

Στους… παράλληλους πολέμους που διεξάγονται στο συριακό έδαφος, τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κουρδικές δυνάμεις της Συρίας βόρεια του Χαλεπίου σκοτώνοντας 160 – 200 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κατά 18 στόχων στην περιοχή Μααράτ Ουμ Χάους της βόρειας Συρίας.

Οι στόχοι βρίσκονται σε ζώνες που κατελήφθησαν πρόσφατα από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση για την εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από τις ζώνες βόρεια του Χαλεπίου.

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας αποτελούν σημείο τριβής ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Η Ουάσινγκτον θεωρεί τις YPG αποτελεσματική στρατιωτική δύναμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Αγκυρα επιμένει ότι αποτελούν πτέρυγα του PKK και χαρακτηρίζει τις YPG τρομοκρατική οργάνωση. Παρακολουθώντας ανήσυχη της προέλασή τους κατά μήκος της τουρκο-συριακής μεθορίου, όπου έχουν καταλάβει εδάφη, η Τουρκία έστειλε τον Αύγουστο στρατιωτικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος για να συνδράμουν τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως για να τερματίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας.

press-gr.com
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger