“ Όλη η αλήθεια για το

περιστατικό έρευνας διάσωσης που πήγε να εκμεταλλευθεί η Τουρκία νοτιοδυτικά της Χίου από άνθρωπο που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συνέβη. 

Αυτό που προκύπτει είναι ότι το ιστιοπλοϊκό με τον Τούρκο είχε πράγματι πρόβλημα. Επίσης ο Τούρκος δέχτηκε αρχικά βοήθεια από τα ελληνικά μέσα διάσωσης που έφθασαν πρώτα και με διαφορά από τους Τούρκους! Στη συνέχεια όμως το τουρκικό κέντρο έρευνας διάσωσης υποχρέωσε τον επιβαίνοντα στο σκάφος να αρνηθεί την ελληνική βοήθεια!!! Είναι απλά αδίστακτοι, αλλά έφαγαν χαστούκι λόγω ανικανότητας να κάνουν τη διάσωση.

Τι λέει η πηγή στο Militaire.gr:

Σχετικά με το συμβάν SAR ΝΔ της ΧΙΟΥ που έλαβε χώρα την 1η Νοεμβρίου 2016, αφού “έκατσε λίγο η σκόνη”, θα ήθελα να παραθέσω κάποια πραγματικά γεγονότα.

Τα αδιαμφισβητητα γεγονότα είναι τα παρακάτω:

α. Το ΕΚΣΕΔ έδρασε άμεσα και απέστειλε ΠΡΩΤΟ στην περιοχή εναέρια και θαλάσσια μέσα, η οποία περιοχή βέβαια, βρίσκεται εντός FIR ΑΘΗΝΩΝ και εντός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ για θέματα Ε-Δ, σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες.

β. Το ιστιοφόρο με μοναδικό επιβαίνοντα Τούρκο υπήκοο, αρχικά δεν αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τα ελληνικά μέσα. Είναι σημαντικό να καταδειχθεί το γεγονός ότι μόλις έφτασε στην περιοχή σκάφος τυ ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ., ο Τούρκος κυβερνήτης έριξε κάβο για να τον ρυμουλκήσουν, όπως και έγινε.

γ. Ο Τούρκος κυβερνήτης υπέκυψε στις επανειλημμένες κλήσεις του TURK RADIO καθώς και των τουρκικών πλοίων (Τ/ΠΝ και Τ/ΔΑΑ) να κόψει τον κάβο και να τον ρυμουλκήσουν αυτοί, κάτι που έγινε τελικά με αποτέλεσμα να προξενηθούν και ζημιές στο σκάφος του, διότι οι “φίλοι” μας δεν το έχουν με την ναυτοσύνη και ιδίως σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τελικά με χίλια ζόρια και βάσανα ρυμούλκησαν το σκάφος…

Βέβαια το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια των ελληνικών αρχών, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ποιός είναι αφεντικό στο Αιγαίο σε θέματα SAR. Και μόνο το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός μέσω δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, καταδεικνύει ότι δεν νιώθουν περήφανοι. Άλλωστε οι συνομιλίες την ώρα του συμβάντος είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Nομίζω ότι το ΥΠΕΞ θα πρέπει να δημοσιοποιήσει όλα τα δεδομένα στους διεθνείς οργανισμούς, έτσι ώστε να φανερώσει την αλήτικη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τούρκων, οι οποίοι για να βάλουν πόδι στο Αιγαίο σε θέματα SAR, δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων”.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger