Σενάρια αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Θράκη από οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet,

υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ομέρ Τσελίκ, προειδοποίησε την Αθήνα για το παραπάνω ενδεχόμενο!

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Επισήμανε πως η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».

Η Τουρκία θεωρεί πως ο 75χρονος ιμάμης Γκιουλέν είναι ο εγκέφαλος πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και θεωρεί το ισλαμικό φιλανθρωπικό τάγμα του τρομοκρατική οργάνωση.


Ο Τούρκος υπουργός ρωτήθηκε και για την κατάληψη του χώρου όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό, όπου συμμετέχουν και άτομα με στολές παραλλαγής, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της Άγκυρας και, εμμέσως, την προσδοκία της ότι το ζήτημα θα λυθεί.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως «σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το τέμενος εξασφαλίζει την ειρήνη και την ηρεμία».

ΠΗΓΗ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger