Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 13:00 στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του Συντάγματος κατά την μαθητική πορεία, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη διαδήλωση και πέταξαν βόμβες μολότοφ και νεράντζια κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.
Πάντως, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:00 μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με μαθητές και καθηγητές να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την δημόσια δωρεάν Παιδεία.
Οι μαθητές σε ανακοίνωση τους τονίζουν χαρακτηριστικά, «θέλουμε Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της ειδικής αγωγής».

«Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικεί 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια», προσθέτουν.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου και Λεωφ. Αμαλίας (στο ύψος του Αθ. Διάκου).
Να τονίσουμε πως το συλλαλητήριο στηρίζει και η ΟΛΜΕ η οποίο κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 προκειμένου να μπορούν να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να δώσουν το «παρών» στη κινητοποίηση.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές «να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών».
Η ΟΛΜΕ ζητεί:
Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger