© Φωτογραφία: Νικόλαος Zubrytskyy, Υπηρεσία Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού Η φρεγάτα Ναύαρχος Γρηγόροβιτς. Φωτογραφία Αρχείου.


Μόσχα, 5 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η Βρετανική εφημερίδα The Guardian, [1] έχει προβλέψει «δυσοίωνες εξελίξεις» μετά την αποστολή στην  ακτή της Συρίας, της  Ρωσικής  φρεγάτας «Ναύαρχος Γρηγόροβιτς.

Την  Παρασκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φρεγάτα ήρθε στην Μεσόγειο προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του Ρωσικού Ναυτικού του  αεροπλανοφόρου  που ο Guardian  αποκαλεί  «εμφατική επίδειξη των ναυτικών δυνάμεων. «

Η  εφημερίδα σημειώνει ότι «το  Ναύαρχος Γρηγόροβιτς», είναι εξοπλισμένο με «τρομερούς»  πυραύλους  cruise «Caliber».  Με τους πυραύλους  αυτούς τους ίδιους  μπορεί να είναι οπλισμένα τα  τρία Ρωσικά υποβρύχια, τα οποία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης [2], επίσης , εισήλθαν στην Μεσόγειο.  Το άρθρο του Guardian, λέει ότι  η υπόθεση είναι ότι οι πύραυλοι αυτοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν  για τις επιθέσεις στο Χαλέπι» στις επόμενες ώρες ή ημέρες. «

«Η Άφιξη του Ναύαρχου Γρηγοροβιτς» «και των  υποβρυχυχίων που  είναι εξοπλισμένα με πυραύλους cruise, μπορεί να επιδεινώσουν την καταστροφή  που αντιμετωπίζουν στο  ανατολικό Χαλέπι,» – λέει η  εφημερίδα.

Βλέποντας   στη Μεσόγειο το  αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» , αντίθετα, πιστεύει ότι μάλλον ίσως είναι  μια επίδειξη της στρατιωτικής δύναμης.

«Την εικόνα της σημασίας για την εκστρατεία αυτή δείχνει το γεγονός ότι οι  Ρώσοι  ναύτες για λίγες ημέρες ταξίδι στη Μεσόγειο έβαψαν  κατάστρωμα (του αεροπλανοφόρου) σε ένα φωτεινό μπλε χρώμα – πιθανώς επειδή φαίνεται καλύτερα από τις  αεροφωτογραφίες,» – είπε ο Guardian.

Αν η Μόσχα θα ενισχύσει  τη βομβιστική επίθεση στη Συρία αυτό  θα αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών με βάση  το Hmeymim, είπε η εφημερίδα.
Η βάση του Ρωσικού στόλου στην Ταρτούς δεν είναι σχεδιασμένη να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία όπως το «Ναύαρχος Kuznetsov».

Προηγουμένως , ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, δήλωσε ότι η Συμμαχία εκφράζει την  ανησυχία της σχετικά με την πιθανή χρήση των  Ρωσικών  πλοίων  για τους βομβαρδισμούς στη Συρία.  Στη Μόσχα, οι δηλώσεις αυτές ονομάζονται «αόριστες και παράλογες. «

Το  Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε  ότι η ρωσική και την Συριακή Πολεμική Αεροπορία για 19 ημέρες δεν κάνουν επιδρομές  στο Χαλέπι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις από τους μαχητές.  Επιπλέον, στην πόλη στις  4ης Νοεμβρίου είχε κηρυχθεί  ανθρωπιστική παύση, ζητήθηκε από τους μαχητές να εγκαταλείψουν τα  ανατολικά του Χαλεπίου, αλλά  εκείνοι αρνήθηκαν.

Πηγές:

References ↑ Guardian
   ( https://www.theguardian.com/world/2016/nov/04/russia-further-bolsters-naval-presence-in-mediterranean ) ↑ по версии британских СМИ
   ( https://ria.ru/world/20161030/1480312379.html )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr
triklopodia.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger