Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.Οι τουρκικές αρχές, όπως έγινε γνωστό  συνέλαβαν δύο δημοσιογράφους που εργάζονται για τις ΗΠΑ στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, και οι οποίοι κρατούνται σε άγνωστο σημείο.Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δυναμιτίσει τις σχέσεις και να της εξωθήσει στα άκρα.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της «Φωνής της Αμερικής»  Khajijan Farqin, που συνελήφθη χθες στο Ντιγιαρμπακίρ. Ταυτόχρονα, το  BBC ανέφερε ότι η ανταποκρίτρια του Hatice Kamer, συνελήφθη επίσης στις 26 Νοεμβρίου στην πόλη Sirvan, σε ρεπορτάζ  σχετικά με την  κατάρρευση στοών σε ένα ορυχείο χαλκού, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι.

Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έχει βάλει αυστηρούς  περιορισμούς στους δημοσιογράφους,  από 170 οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, και ενώ περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί κατά διαστήματα.

Οι περισσότερες από τις συλλήψεις δημοσιογράφων γίνονται συνήθως στην περιοχή με πλειοψηφία κουρδικού πληθυσμού στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για τον εντοπισμό και την δράση ξένων δημοσιογράφων στην χώρα διότι πιστεύουν ότι δρουν με την κεκαλυμμένη ιδιότητα του πράκτορα ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

 Aνατινάχθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: O Ρ.Τ.Ερντογάν συνέλαβε δημοσιογράφους της Φωνής της Αμερικής και του BBC!Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι στην χώρα «παρακολουθούνται» στενά από τις αρχές και μόλις διαπιστώσουν επαφές είτε με Κούρδους είτε με αντικαθεστωτικούς οπαδούς του Γκιουλέν συλλαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο έλεγχος του τύπου μετά το πογκρόμ διώξεων στην χώρα και το κλείσιμο εφημερίδων, είναι απόλυτος και όλοι φοβούνται να δράσουν όπως παλαιότερα , ειδικά μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου 2016.

Συνολικά  130 μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους 45 συγκροτήματα Τύπου και 16 τηλεοπτικοί  σταθμοί  που ήταν άμεσα ή έμμεσα φιλικά στον  Φετχουλάχ Γκιουλέν, έχουν κλείσει από τον  Ερντογάν, από την ημέρα εκείνη  .

Έχουν αναστείλει  τη λειτουργία τους τα πρακτορεία ειδήσεων Cihan, Muhabir haber και Sem haber, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί: Barış, Bugün, Can Erzincan,  Hira, Irmak, Kanal 124,  MC TV, Mehtap, Merkür, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT, Tuna Shopping, Yumurcak.

Τα ραδιόφωνα που έκλεισαν  είναι: Aksaray Mavi, Aktüel, Berfin, Burç, Cihan, Dünya, Esra, Haber Radyo Ege, Herkül, Jest, Kanaltürk Radyo, Radyo 59, Radyo Aile Rehberi, Bamteli, Cihan, Fıkıh, Küre, Mehtap, Nur, Şimşek, Samanyolu Haber, Umut, Yağmur.

πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger