Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, η επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ. 

Η επίσκεψη ήταν σημαντική για πολλούς λόγους καθώς διανύουμε μια συγκυρία γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ο κ. Λαβρόφ τόνισε την υποστήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα ιδιαίτερα για το Κυπριακό τονίζοντας, την ώρα που η Τουρκία προκαλεί, την ανάγκη "να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ".
 Ο Ρώσος υπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συναντήσεις ως γνωστόν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό του Έλληνα ΥΠΕΞ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτούν ωστόσο και πληροφορίες του Press-Gr, που δεν διαψεύδονται, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Λαβρόφ κατά την παραμονή του στην Αθήνα είχε και ορισμένες συναντήσεις που έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ως εκ τούτου αποκτούν ξεχωριστή σημασία.
 Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και συνάντηση που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με ανερχόμενο Έλληνα πολιτικό, συνάντηση για την οποία θα επανέλθουμε. 
Ήδη δεν θεωρείται τυχαίο ότι την εβδομάδα αυτή κυκλοφόρησε και το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Stern με μεγάλο ρεπορτάζ για το "φιλορωσικό κλίμα" που αναπτύσσεται και παίρνει πολιτική έκφραση στην χώρα μας από την "Ελληνική Λύση" του Κ. Βελόπουλου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger