Ένας στρατιώτης στέκεται δίπλα σε μια στάση λεωφορείου που φέρει μια αφίσα από την εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Donald Trump, κοντά στη Δυτική Όχθη στον εβραϊκό οικισμό Αριέλ στις 6 Οκτωβρίου (Baz Ratner / Reuters)

Ο Netanyahu έσπευσε να καλέσει σήμερα τον Trump, λέγοντας: « Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ένας αληθινός φίλος του κράτους του Ισραήλ ... Θα εργαστούμε από κοινού για να προωθήσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας. Η ισχυρή σύνδεση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ βασίζεται σε κοινές αξίες, κοινά συμφέροντα και μια κοινή μοίρα. »




Ο Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Nir Barkat  συνεχάρη τον Trump και, του υπενθύμισε ότι είχε υποσχεθεί  να μεταφέρει την Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Tzipi Hotovely, ως  κορυφαίος διπλωμάτης του Ισραήλ, απευθυνόμενος  στο Trump είπε ότι θα ήθελε  να εκπληρώσει το τάμα της εκστρατείας του αναγνωρίζοντας  την Ιερουσαλήμ. Τονίζοντας ότι: «Αυτό θα ήταν μια σημαντική ιστορική κίνηση»

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger