Η χρόνος έχει αρχίσει να μετράει ανάποδα για την τελική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας κατά τον αμερικανικό οργανισμό γεωστρατηγικών αναλύσεων Jamestown Foundation.

Πότε; «Περί το έτος 2020». Τί εκτιμάται πως θα συμβεί μεταξύ 2020-2025; Προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση σε υδρογονάνθρακες το 2050 και η πληθυσμιακή επέκταση να συνάδει με την εδαφική.

Και με δεδομένο πως μέχρι να επιβεβαιωθούν τα πιθανά κοιτάσματα, να εκτιμηθεί η οικονομική τους αξία, να ξεκαθαρισθούν οι γεωπολιτικές τριβές, και να έρθουν αυτά στην επιφάνεια, θα περνούσε αρκετό χρονικό διάστημα.

Είναι γνωστό άλλωστε πως τέτοιου είδους projects (ορυχεία και υδρογονάνθρακες) απαιτούν πολλά έτη μέχρι να υλοποιηθούν…

Την ανάλυση αναφέρεται ότι με 100 περίπου εκατομμύρια πληθυσμού της Τουρκίας το έτος 2050, είναι απίθανο να μην έχει ήδη επεκταθεί προς δυσμάς και προς ανατολάς και να μην έχει την δυνατότητα να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Αυτό περνά μέσα από μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Αν δεν αποκτήσει πρόσβαση σε ενέργεια και δεν επεκταθεί σε νέα εδάφη, η Τουρκία θα καταρρεύσει.

Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή για να μη διαλυθεί παρά μόνο αν επεκταθεί σε βάρος των γειτόνων της. Η μία αιτία της σύγκρουσης θα είναι η ενέργεια. Η άλλη η ανάγκη να ελέγξει το γεωστρατηγικό της περιβάλλον ως μία απο τις πέντε μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ινδία.

Οντως το 2020 θα έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο χάσμα στην στρατιωτική ισχύ Τουρκίας και Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι που να αναστήσει τη χώρα, αρχικά σε οικονομικό και εν συνεχεία σε κοινωνικό και στρατιωτικό επίπεδο, το «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»…

pronews
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger