Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα
στην Αθήνα, ήταν από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα και με τους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Γιατί, αυτή η επίσκεψη έρχεται σε μια εποχή που η Ρωσία έχει αποκτήσει σούπερ πλεονέκτημα στον πόλεμο της Συρίας και γιατί, οι ΗΠΑ δεν θέλουν επ΄ουδενί να χάσουν το πλεονέκτημα που διατηρούν επί δεκαετίες στη Μεσόγειο.

Από τη στιγμή που στη Μεσόγειο βγήκε σουλάτσο ισχυρή δύναμη του ρωσικού στόλου με το αεροπλανοφόρο τους, “Ναύαρχος Κουζνετσόφ”!

Αυτή η κίνηση της Ρωσίας έχει σημάνει γενικό συναγερμό στο ΝΑΤΟ και πονοκεφαλιάζει αλλά και ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους της. Όταν μάλιστα είναι προαποφασισμένη η διέλευση του ρωσικού στόλου από τα στενά της Μάγχης!

Η ανησυχία, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διάχυτη και εκφράζεται μέσα από πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων του Νησιού. Θεωρώντας πως είναι η μεγαλύτερη κάθοδος ρωσικού στόλου, μετά την λήξη του “ψυχρού πολέμου”.

Εκτιμώντας πως αφού δεν παραμένει ο ρωσικός στόλος στα αυστηρά όρια της Συρίας, προφανώς θέλει να περάσει μήνυμα ιδιαίτερης ισχύος στους Δυτικούς.
Ναι, η ρωσική αρκούδα βρυχάται επικίνδυνα και δεν υπάρχει γι΄ αυτήν περίοδος “χειμερίας νάρκης”.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Τσίπρα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των Ρώσων.

Γι΄ αυτό ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Μπάρακ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν να απαγορεύσει η ελληνική πλευρά τον ελλιμενισμό του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο Πέλαγος, στα πρότυπα της πολιτικής της Ισπανίας, η οποία επανέκαμψε της αρχικής της απόφασης μετά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ. Ένα ζήτημα, της απαγόρευσης ενδιάμεσης στάσης του ρωσικού πολεμικού στόλου στο λιμάνι της Θέουτα, αφού θα είχε περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, που προκάλεσε δημόσια διαμάχη στον πολιτικό κόσμο της Ισπανίας, αλλά και στα ΜΜΕ της Ιβηρικής χώρας.

Άλλωστε, είναι πρόσφατη η δήλωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού:
“Οι δυτικοί μας σύμμαχοι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιον μάχονται στην πραγματικότητα, τους τρομοκράτες ή τη Ρωσία; Η κίνηση των πλοίων μας έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ των εταίρων μας. Αλλά το πιο εκπληκτικό πράγμα ήταν η θέση ορισμένων χωρών, που κάτω από την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχουν αρνηθεί δημοσίως την είσοδο στα λιμάνια τους στα πολεμικά μας πλοία”.
Ο Ομπάμα έδωσε τα εύσημα στον Τσίπρα για το προσφυγικό.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Προεδρική θητεία στις ΗΠΑ των Κλίντον και Ομπάμα, δημιούργησε τον ISIS και τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Είναι επίσης γνωστό, ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, σε υλοποίηση του σχεδίου τους για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ανωμαλίας στην Ελλάδα προκειμένου να είναι πιο εύκολη η συγκυριαρχία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Δηλαδή, του αναρίθμητου σε δολάρια ορυκτού πλούτου που κρύβει στα “σωθικά” του, το Αιγαίο μας!

Έτσι, δεν ξαφνιαστήκαμε που έδωσε τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του, για την υλοποίηση της καταστροφικής μεταναστευτικής πολιτικής των Αμερικάνων στη χώρα μας.

Οι υποσχέσεις για απομείωση του χρέους είναι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Όσον αφορά τις υποσχέσεις για την απομείωση του δημοσίου χρέους μας, είναι δώρα χωρίς αντίκρισμα του Ομπάμα στους ιθαγενείς Έλληνες.

Γιατί, απλά το δημόσιο χρέος μας δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Ανήκει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και την απόφαση θα την πάρει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Η οποία, έχει επανειλημμένα διατυπώσει – όπως και ο υπουργός των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – αρνητική θέση για την απομείωση του χρέους μας. Ενός χρέους που δημιουργήθηκε από την οικονομική πολιτική της ΕΕ στην Ελλάδα κατά την Μεταπολιτευτική περίοδο. Την περίοδο των δανεικών και αγύριστων, χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα προαπαιτούμενο, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας μηχανισμός ελέγχου των δανεικών.

Ο Παγκοσμιοποιημένος Ομπάμα δεν κατάλαβε ότι έγιναν εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την πρώτη ημέρα ανακοινώσεως της ελεύσεως Ομπάμα στην Αθήνα, έγραψα πως έρχεται προκειμένου να δημιουργήσει τα δεδομένα της διχοτόμησης – τριχοτόμησης του Αιγαίου μας και της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα, αυτής της απόφασης για την κοινή μας Πατρίδα.
Δυστυχώς, όσον αφορά το Κυπριακό, επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα!

Υπερασπίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, την πολιτική του Ανα(ν)στασιάδη και μίλησε στο γεύμα που παρέθεσε η Προεδρεία της ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμή του, το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ανάγκη μιας “δίκαιης” λύσης στο Κυπριακό. Δηλαδή, ξεδιάντροπα υπερασπίστηκε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο.
Με άλλα λόγια, τίθεται τέλος στη διεκδίκηση των κατεχομένων, αναγνωρίζεται ως νόμιμη η εισβολή των βαρβάρων στο Νησί. Έτσι, άδικα τελικά έχυσαν το αίμα τους, όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες οι Έλληνες- Κύπριοι; Θα τρίζουν τα κόκαλα, τόσων και τόσων παλικαριών που υπερασπίσθηκαν το ιερό έδαφος της Κύπρου μας με τη ζωή τους. Όπως, ο Σολωμός Σολωμού, ο Τάσος Ισαάκ, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Μιχαλάκης Καραολής, ο Ανδρέας Δημητρίου και τόσοι άλλοι ήρωες!

Οι Αναστασιάδης και Τσίπρας, το διαχρονικό “Κύπρος – δεν ξεχνώ”, το μετατρέπουν σε μια ημέρα, σε ένα μεγαλοπρεπέστατο “Κύπρος – σε ξεχνώ”!!
Ωστόσο, ο απερχόμενος Πρόεδρος – “κουτσή χήνα” – των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δεν κατάλαβε ότι έγιναν εκλογές στη χώρα του και μίλησε στην Αθήνα, ωσάν να είναι ο Πλανητάρχης των επόμενων χρόνων.

Ο Ανα(ν)στασιάδης στην Αθήνα.
Ο Ομπάμα φεύγει, ο Αναστασιάδης έρχεται!! Τυχαίο, δεν νομίζω!!
Έρχεται ο “τελευταίος” Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να του μεταβιβάσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος τις εντολές του Μπάρακ Ομπάμα περί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο...!
Για την οποία εξέλιξη, ήδη πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.

Άλλωστε, προχθές, τόσο ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, όσο και Τούρκοι αξιωματούχοι μίλησαν για την εκ περιτροπής Προεδρία στο Νησί. Ο δε Ακιντζί, υπερθεμάτισε καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να αρχίσουν να “χωνεύουν” αυτή την εξέλιξη: “Αυτό δεν πρέπει να μένει κρυφό, θα πρέπει να συζητείται και να γίνει αποδεκτό”.

Ο χορός των κολασμένων, μόλις άρχισε…

Το τελευταίο μήνυμα του Ομπάμα πριν αναχωρήσει από την Αθήνα.
Στην ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, υπερθεμάτισε υπέρ της Παγκοσμιοποίησης.

Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, που θα υλοποιείτο αν είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον...

Μίλησε για μια Θρησκεία όλων των λαών, για μια Δημοκρατία. Εξήγγειλε λοιπόν, από την Αθήνα την Παγκόσμια Κυβέρνηση!

Εκτός και αν, είναι άλλες οι βουλές των Τραμπ και Πούτιν.

Είδομεν…Από το Κεφάλαιο του Σαββάτου η φωτό.
                                                          
Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” πηγή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger