Αποκαλυπτικός για τις επόμενες κινήσεις του εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε μία στιγμή που οι σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας δοκιμάζονται επικίνδυνα.

H Ρωσία θα αντιταχθεί στις προσπάθειες διατάραξης της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας, όπως είναι η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤο, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Στόχος μας είναι ουσιαστικά να εξουδετερώσουμε οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή κατά της ασφάλειας της Ρωσίας, περιλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται απ” το στρατηγικό αντιβαλλιστικό αμυντικό σύστημα», είπε μιλώντας σε ρώσους στρατηγούς και επικεφαλής της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο Σότσι.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να διατηρηθεί η στρατηγική ισορροπία δυνάμεων», υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι η ισορροπία αυτή ήταν που απέτρεψε μια μεγάλη στρατιωτική σύρραξη μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει προηγμένα αμυντικά συστήματα για αυτοπροστασία.

«Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη χρησιμοποιούν τις πλέον προηγμένες επιστημονικές γνώσεις για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Αυτό περιλαμβάνει τεχνολογίες λέηζερ, υπερήχων και ρομποτικής. Και η Ρωσία διεξάγει ανάλογη έρευνα», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.


Πηγή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger