Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου ανοίγει τις πόρτες της ξενοδοχειακής μονάδας του και φιλοξενεί αφιλοκερδώς δύο οικογένειες προσφύγων από την Συρία, το μήνυμα είναι σαφές και έχει πολλούς αποδέκτες και εντός και εκτός της Χίου.


Ο κ. Γιώργος Μισετζής, ιδιοκτήτης των στούντιο «Σπιτάκια», στα Αυγώνυμα, ένα χωριό 16 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, κοντά στον Ανάβατο, έκανε γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα, τις ημέρες της μεγάλης κακοκαιρίας, την πρόθεσή του στους υπεύθυνους του καταυλισμού της Σούδας να φιλοξενήσει αυτές τις δύο οικογένειες.

Ήδη, η μία, ένα ανδρόγυνο με δύο παιδιά ηλικίας πέντε και ενός έτους πήγε στο δωμάτιο που θα φιλοξενείται και το ετοίμασε, ενώ άμεσα αναμένεται ότι θα πάει και η δεύτερη οικογένεια.

Το δωμάτιο είναι ένα ισόγειο πλήρως επιπλωμένο, με θέρμανση, ζεστό νερό, ίντερνετ και εστίες για μαγείρεμα, αλλά – όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο κ. Μισετζής – η σίτισή τους θα εξασφαλίζεται μέσω του καταυλισμού της Σούδας από όπου και καθημερινά θα τους μεταφέρει ο ίδιος το φαγητό τους.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους έχουν κατοικίες και μπορούν να τις νοικιάσουν στην ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τις ανάγκες των προσφύγων», τονίζει ο κ. Μισετζής και προσθέτει: «Αυτό σημαίνει ότι θα επέλθει σταδιακά μια ευταξία στην πόλη και αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει και τον τουρισμό του νησιού».

Στην ερώτησή μας ότι ήδη «τρέχει» ένας διαγωνισμός για την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία του νησιού, ο κ. Μισετζής τονίζει ότι «εγώ σε κανέναν δεν θα πω γιατί νοίκιασε τα δωμάτια του ξενοδοχείου στην ύπατη αρμοστεία για τους πρόσφυγες. Είναι επιλογή και δικαίωμά του».

Ο Σύλλογος δεν παραχωρεί την κουζίνα του για τους πρόσφυγες

Ο κ. Μισετζής είχε απευθυνθεί με δική του πρωτοβουλία στον Σύλλογο του χωριού, προκειμένου να παραχωρηθεί η κουζίνα του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση των αναγκών παρασκευής φαγητού για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί. Ωστόσο, η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή, ενώ ορισμένοι εξέφρασαν γενικότερα τις αντιρρήσεις και την διαφωνία τους.

Ωστόσο, ο ίδιος, μιλώντας στον astraparis.gr επανέλαβε όσα είχε πει και στους κατοίκους ότι είναι η δική του περιουσία και θα την διαθέσει όπως ο ίδιος κρίνει καλύτερα. Διευκρίνισε δε ότι η φιλοξενία είναι απολύτως αφιλοκερδής και θα διαρκέσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

astraparis.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger