Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αστειευόταν με τη δημόσια υπόσχεσή του να βελτιώσει τη διατροφή των στρατιωτών που φυλάνε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας. 


Ωστόσο το σχέδιό του για πιο... καλοθρεμμένους συνοριοφύλακες φαίνεται πως πήγε στραβά, αφού τα τρόφιμα που έστειλε για να ενισχύσει τις αποθήκες του στρατού ήταν σε μεγάλο ποσοστό ακατάλληλα προς βρώση, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να βγουν «εκτός μάχης», περνώντας σχεδόν όλη τη μέρα τους στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου UPI, ρινίσματα σιδήρου και άλλα υλικά από ένα κοντινό στρατόπεδο εκπαίδευσης αναμίχθηκαν κατά λάθος με τα τρόφιμα που έστειλε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

«Υπό τις διαταγές του Κιμ Γιονγκ Ουν, εστάλησαν επιπλέον τρόφιμα ώστε να ενισχυθεί η διατροφή των στρατιωτών στα βόρεια σύνορα της χώρας, μιας και οι πλημμύρες στη συγκεκριμένη περιοχή έπληξαν φέτος τις σοδειές. 

Έχοντας ενημερωθεί για το πρόβλημα του λιμού, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης διέταξε να αποσταλούν συγκεκριμένα είδη, έτσι ώστε οι συνοριοφύλακες να μη ζηλεύουν τους Κινέζους στρατιώτες. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανδρών στα εν λόγω φυλάκια υποφέρει εδώ και μέρες από διάρροια, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει σκάνδαλο», αναφέρει το πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν υπήρξαν και σοβαρότερες συνέπειες από την τροφική δηλητηρίαση.


 Πηγή: protothema.gr, stoxos.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger