Όταν η βιομηχανία του θεάματος προβάλλει σκηνές του δυστοπικού μέλλοντος της ανθρωπότητας.«Στην πράξη, υπολογίζουν τις απαραίτητες υλικές ανάγκες του πληθυσμού πάντα κάτω από το πραγματικό τους επίπεδο. [...] Κρατούν όλο τον κόσμο, ακόμα και τις προνομιούχες τάξεις, κοντά στα όρια της φτώχειας, κατόπιν εσκεμμένης πολιτικής.»
1984,  George Orwell

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα


Χθες το βράδυ προβλήθηκε στην Ελληνική τηλεόραση  η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Snowpiercer» του Μπονγκ Γιουν-Χο, η οποία βασίζεται στο μέχρι πρότινος άγνωστο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ.

Η ιστορία του μας μεταφέρει στο κοντινό μέλλον, το 2031, όπου ένα πείραμα, προορισμένο να αναστρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη, προκαλεί τελικά παγκόσμιο παγετό και αφανίζει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό. 

Η ταινία δεν δίνει λεπτομέρειες για το είδος του πειράματος, αλλά κατά την εισαγωγή του έργου, οι εικόνες παρουσιάζουν αεροπλάνα που ψεκάζουν την ατμόσφαιρα. 

Έμμεσα, αλλά σαφέστατα, αναφέρεται στη Γεωμηχανική η οποία στο κινηματογραφικό σενάριο έφερε τελικά, αντίθετα από το αναμενόμενο αποτελέσματα. 

Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ΕΔΩ ....
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger