Ελληνικές Ναυτικές Δυνάμεις σε επιφυλακή και διασπορά στο Αρχιπέλαγος

Η Συγκέντρωση Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στο «Κόλπο του Ξηρού»* …Σήμανε Συναγερμό στον Ελληνικό Στόλο και διασπορά Ναυτικών Δυνάμεων στο Αρχιπέλαγος !

Αν και οι Τούρκοι στο «Κόλπο του Ξηρού» εκτελούν Ναυτικές Τεχνικές Ασκήσεις με πυρά χωρίς να έχουν πάρει διάταξη για αποκλεισμό ή Τακτική Άσκηση μεγάλης Κλίμακας …

Ο Αρχηγός του Ελληνικού Στόλου έβγαλε Πολεμικά σκάφη εκτός των συνηθισμένων  που περιπολούν σε Επιφάνεια και στο βυθό !   Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για Ελληνικές Ναυτικές Δυνάμεις που απέπλευσαν απο τον Ναύσταθμο της Σούδας με προορισμό  το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου και εκεί Υπάρχει Σχετική Τουρκική Ναυτική  δραστηριότητα! 

Οι Τούρκικες Δυνάμεις που εκτελούν Βολές στον «Κόλπο του Ξηρού» δεν ανησυχούν το Κέντρο Επιχειρήσεων, αν και οι Επιτελείς παρακολουθούν επι 24ώρο τις κινήσεις του Τουρκικού Στόλου που είναι περίπου 30 Ναυτικά Μίλια μακριά της Αλεξανδρούπολης!

Σε αυξημένη επαγρύπνηση είναι και οι Δυνάμεις του Συγκροτήματος της νήσου Σαμοθράκης …Αλλά και οι Κινήσεις του Ελληνικού  Στρατού σε Βόρειο και Νότιο Έβρο μέσα στο Καταχείμωνο δεν είναι τυχαίες !

Αν και οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις δεν θυμίζουν σε τίποτα την Τούρκικη Ναυτική Δύναμη πριν το Πραξικόπημα το ΓΕΕΘΑ και τα Επιτελεία δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη του!*O κόλπος Ξηρού (τούρκικα: Saros Körfezi, κόλπος του Σάρου ή Μέλανας κόλπος) είναι κόλπος της Τουρκίας στην περιοχή της Θράκης. Βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.


veteranos.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger