Νέος σοβαρότατος κίνδυνος την εθνική ασφάλεια της χώρας έρχεται από την Τουρκία, καθώς τα νησιά, οι βραχονησίδες μας αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο θα στοχοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο από δεκάδες μη επανδρωμένα αερόστατα που θα ανήκουν στις  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η Τουρκία θα παρακολουθεί τα πάντα νύκτα και μέρα …πλέον.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εφαρμόζουν νέο σχέδιο κατασκοπείας της τεράστιας θαλάσσιας έκτασης του Αιγαίου με το νέο σύστημα επιτήρησης με την χρήση αερόστατων.   

Στις τουρκικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες με το σύστημα αυτό θα τους  επιτραπεί η επιτήρηση και η έγκαιρη προειδοποίηση, οπουδήποτε  και οποτεδήποτε «απαιτηθεί» για την διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων, ….όπως στα Ίμια για παράδειγμα.  

Η τουρκική αμυντική κρατική εταιρία ASELSAN έλαβε εξουσιοδότηση για το σχέδιο « ασφάλεια των συνόρων» κατασκευάζοντας ολόκληρο «σύστημα από δεκάδες μη επανδρωμένα αερόστατα επιτήρησης » .

Το όλο σχέδιο θα αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κάτω από άκρα ασφάλεια.

Τα μη επανδρωμένα αερόστατα θα παρέχουν εικόνα, χιλιάδες πληροφορίες real time, φωτογραφίες και εικόνα από το Αιγαίο στους τομείς έρευνας και διάσωσης.

Επίσης θα κατασκοπεύουν όλες τις ελληνικές προσπάθειες για εξοπλισμό τρων νησιών με  θανατηφόρα οπλικά συστήματα , ενώ θα ελέγχουν ακόμα και καθημερινές μετακινήσεις ελληνικών δυνάμεων και πολεμικών συστημάτων.

Θα καταγράφουν τις κινήσεις ακόμα και των ψαροκάικων σε όλο το μήκος από τα Δαρδανέλια μέχρι την Κάσο και την Κρήτη , κάνοντας αισθητή την τουρκική παρουσία.

Μπορεί τα μη επανδρωμένα αερόστατα να μην αποτελούν επικίνδυνο οπλικό σύστημα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, «καταγράφουν» όμως τις προκλητικές προθέσεις της Άγκυρας προς την χώρα μας ενώ επισημαίνουμε ότι υπάγονται αποκλειστικά και μόνο στον  τουρκικό στρατό  .

Οι Τούρκοι αναφέρουν βέβαια την εποπτεία και την ασφάλεια των τουρκικών συνόρων ( όπως τα εννοούν αυτοί), ενώ επισημάνετε ότι τα αερόστατα θα πλέουν  κοντά σε περιπολικά σκάφη  σε επίγειες εγκαταστάσεις και μικρές μονάδες, παρέχοντας διευκολύνσεις έγκαιρης προειδοποίησης.

Ο τουρκικός στρατός υλοποιεί αυτή την στιγμή ένα μεγάλο  πραγματικά σχέδιο εξοπλισμού του και ευρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης.

Αυτό το τεραστίων διαστάσεων τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ταρακούνησε πολλούς στην ΕΕ , ΗΠΑ και φυσικά στην Αθήνα, οι οποίοι  δεν είχαν αποδώσει την απαιτούμενη σημασία στα πρωτοφανούς κλίμακας εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας, που εξελίσσονται ήδη εδώ και πολύ καιρό σχηματίζοντας μία τεράστια δύναμη πυρός, σχεδιασμένη για καθαρά επιθετικούς σκοπούς.

Το  πρόγραμμα αυτό  αφορά και τους τρεις  κλάδους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και με την ολοκλήρωση του μετά από μερικά χρόνια , η Άγκυρα θα  έχει αποκτήσει  ποιοτική και ποσοτική υπεροχή  σε  συντριπτικό ποσοστό σε σχέση με την Ελλάδα.

Οι αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων θα πρέπει να είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, και να πρέπει να  δώσουν λύση εδώ και τώρα.


ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger