Αυτή η ανάρτηση, αποτελεί απάντηση σε ένα κατάπτυστο δημοσίευμα ενός blog το οποίο εκτός των άλλων είναι και ανιστόρητο.
Σύμφωνα με αυτό το άθλιο δημοσίευμα, η λατρεία του Απόλλωνος εμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά τον Τρωικό πόλεμο... Αν είναι δυνατόν... 
Κατ' αρχήν, να θυμίσω στον ηλίθιο συγγραφέα του άρθρου, ότι η (ωραία) Ελένη, ήταν ιέρεια του Απόλλωνος, πολύ πριν ξεκινήσει ο Τρωικός πόλεμος. Κατά δεύτερον, βλέπουμε τον Απόλλωνα να συμμετέχει ενεργά στον Τρωικό πόλεμο, δίνοντας οδηγία για το πώς μπορεί να σκοτωθεί ο Αχιλλέας.
Σε αγγείο, βλέπουμε τον Απόλλωνα να μάχεται με τον Ηρακλή. Θυμίζω λοιπόν στον ηλίθιο συγγραφέα του κατάπτυστου αυτού κειμένου, ότι «Ηρακλής», δεν είναι όνομα, αλλά τίτλος τιμής (Ηρακλής= Ήρας κλέος= η δόξα της Ήρας). Σύμφωνα με την ελληνική ιστορία (μυθολογία), υπήρχαν 24 άτομα με τον τίτλο «Ηρακλής». Από αυτούς, οι 9 ήταν ήρωες. Όλοι τους όμως έζησαν προ του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος. Λόγω του κατακλυσμού όμως, χάθηκαν τα κείμενα που περιέγραφαν λεπτομέρειες της ζωής τους. Αποσπάσματα διατηρούνται από τον Πλούταρχο, το Διόδωρο το Σικελό, τον Αρριανό και άλλους. Συνεπώς, ο Απόλλων προϋπήρχε στον ελλαδικό χώρο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω, αλλά δεν επαρκεί ο χώρος.
Κατάλαβες ηλίθιε «συγγραφέα»;
Θα επανέλθω βέβαια, διότι ο ίδιος άθλιος, αποκάλεσε τον Απόλλωνα δολοφόνο. Αυτό, δεν μπορώ να το συγχωρέσω....

 Για να απαντήσω στην συνέχεια στο δημοσίευμα του «συγγραφέα», που αποκαλεί τον Απόλλωνα... δολοφόνο!!!

Ο εν λόγω «συγγραφέας», στο επίσης κατάπτυστο κείμενό του, «πιάνεται» από την ιδιότητα του Απόλλωνος ως «Σμινθεύς» για να στηρίξει τη συκοφαντία του.
Ο Απόλλων Σμινθεύς, είναι μία ιδιότητα πολύπλοκη. Το «Σμινθεύς», προέρχεται από τη λέξη «σμίνθος», που σημαίνει «ποντίκι, μυς». Ο Σμινθεύς λοιπόν, είχε την εξής ιδιότητα: μπορούσε να ελέγχει τα ποντίκια και μέσω αυτών, να προκαλεί δολιοφθορές στα εχθρικά στρατεύματα, είτε με το να τρώνε τις θήκες των σπαθιών και άλλων όπλων, είτε προκαλώντας πανώλη (πανούκλα, είτε χολέρα. Πάντα στα εχθρικά στρατεύματα. Ωστόσο, δεν προκαλούσε μόνο αυτές τις ασθένειες, αλλά και τις θεράπευε. Συγκεκριμένα, στο «βιογραφικό» του Απόλλωνος, αναφέρονται οι θεραπείες δύο ολόκληρων χωριών. Το ένα χωριό υπέφερε από πανώλη, ενώ το άλλο από λέπρα. Οι κάτοικοι θεραπεύτηκαν με την επίκληση στον Σμινθέα Απόλλωνα.
Τώρα, αν ο εν λόγω «συγγραφέας» θεωρεί ότι το να χτυπάς τον εχθρό με κάθε μέσο, αποτελεί δολοφονία, τότε μάλλον αγνοεί το τι σημαίνει πόλεμος. Ο δε Απόλλων, όχι μόνο ΔΕΝ είναι δολοφόνος, αλλά είναι εκείνος που έδωσε στην ανθρωπότητα τα μυστικά της ιατρικής και της θεραπείας. Ας μην ξεχνάμε τον υιό του Ασκληπιό, ο οποίος είναι θεός της ιατρικής και που διδάχθηκε την ιατρική από τον πατέρα του, Απόλλωνα.
Αντίθετα, ως δολοφόνοι και βιαστές έχουν καταγραφεί ο Δίας, ο Ποσειδών και ο Άρης. Αλλά αυτούς... τους ξεχνάει ο «συγγραφέας»...

Γεώργιος Μεταξάς
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger