ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε και ο Πόουλ Τόμσεν αναμένεται να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει τώρα. 

Σε συμφωνία για τη σκληρή γραμμή που θα κρατήσουν όσον αφορά τις απαιτήσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση κατέληξαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο σκληροπυρηνικός του ΔΝΤ Π. Τόμσεν στη συνάντησή τους την Πέμπτη στο Βερολίνο.
Οι πληροφορίες σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews αναφέρουν ότι και οι δύο τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση νομοθέτηση των μέτρων.
Η πάγια θέση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου (ακόμη και στα 4.000 ευρώ) βρέθηκε ψηλά στη λίστα των μέτρων που συζήτησαν οι δύο.

Επιπλέον ετέθη και από τις δύο πλευρές η ανάγκη ενίσχυσης του δημοσιονομικού κόφτη, τα μέτρα του οποίου θα ενεργοποιηθούν από το 2019 και μετά για να διορθώσουν πιθανές αποκλίσεις από τον στόχο 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Οι σκληροί των δανειστών συμφώνησαν ότι η Αθήνα πρέπει να εντάξει στον κόφτη και τις κύριες συντάξεις, συγκεκριμένα την προσωπική διαφορά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες των διαλλακτικών των δανειστών να μην ενταχθεί η προσωπική διαφορά στον μελλοντικό κόφτη το ΔΝΤ πιέζει για το αντίθετο.

Σόιμπλε και Τόμσεν άφησαν ανοικτό να υιοθετήσουν την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την προσθήκη ρήτρας η οποία ακυρώνει τα μέτρα του κόφτη σε περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οσον αφορά το χρέος, συζητήθηκε αλλά δεν πήραν αποφάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μια φωτογραφική περιγραφή γεγονός που εξυπηρετεί το ΔΝΤ.


 Ενδεχόμενη αναλυτική περιγραφή εξυπηρετεί την ελληνική κυβέρνηση καθώς αν υπάρξει δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορέσει να περάσει πιο εύκολα τα σκληρά μέτρα. 

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger