Η Πάφος επέστρεψε στη Λίρα. Σοκ στην Λευκωσία! “ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΡΕΣΤΑ ΣΕ ΛΙΡΕΣ…”

Η Πάφος είναι μια όμορφη μικρή πόλη, των 25.000 κατοίκων, στα Νότια παράλια της Νήσου Κύπρου. Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα έκανε τη δική της «επανάσταση». Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι -κυρίως ηλικιωμένοι- αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη… λίρα! Είναι η πρώτη κυπριακή πόλη η οποία υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.




«Η ιδέα ανήκε σε έναν Κυπραίο της Κούβας, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Renningen της Στουτγάρδης.

 Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοί του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο Διαδίκτυο και βρήκαμε ότι αυτό γίνεται και αλλού. 

Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και βάλαμε πάλι στη ζωή μας τη λίρα…», είπε στα «Ξεροτήανα Πάφου» ο Δήμαρχος του Τοπικού Συμβουλίου κος. Φαίδωνας Φαίδωνος.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ  ...

ΠΗΓΗ   greeknewsondemand


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger