497 σεισμοί έχουν πλήξει μέχρι τώρα την επαρχία του Μαρμαρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η διαχειριστική...


497 σεισμοί έχουν πλήξει μέχρι τώρα την επαρχία του Μαρμαρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η διαχειριστική αρχή έκτακτου ανάγκης (AFAD) της Τουρκίας. Στην Τουρκία επικρατεί μεγάλος φόβος και πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι προετοιμάζουν κάτι σοβαρό και «μεγάλο»…ενώ τονίζουν πως το HAARP υπάρχει…

Το πρώτο κύμα των σεισμών καταγράφηκε στις 6 Φεβρουαρίου στις 06.51 π.μ., στην περιοχή Αϊβατζίκ με σεισμό μεγέθους  5.3 της κλίμακας ρίχτερ .

Ακολούθησαν πολλοί άλλοι στο  ίδιο μέγεθος την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την AFAD. Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στο χωριό Gülpınar στις  5:24 πμ στις 7 Φεβρουαρίου και ήταν μεγέθους  5.2 της κλίμακας ρίχτερ .



Τέσσερις μετασεισμοί ακολούθησαν τους κύριους σεισμούς που ήταν πάνω από 4.0 Ρίχτερ .

Περίπου 300 σπίτια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές με τους ντόπιους να είναι φοβισμένοι για την επιστροφή στο σπίτι τους.

Για αυτό εγκαταστάθηκαν σε σκηνές  που έχουν δημιουργηθεί  κοντά στο χωριό Yukarıköy, το  οποίο και αυτό είχε επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς.

Η AFAD και η τουρκική ερυθρά ημισέληνος έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς  για τα θύματα στην περιοχή. Τα σχολεία στην περιοχή ήταν επίσης κλειστά  σήμερα  δεύτερη ημέρα των σεισμών.

Επιβεβαιωνόμαστε  εμμέσως σύμφωνα και με τον τουρκικό τύπο,  με το χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Βομβαρδισμός της Τουρκίας από το Αμερικανικό σύστημα HAARP αναφέρουν οι Τούρκοι – Θέλουν να ισοπεδώσουν Μαρμαρίδα και Κωνσταντινούπολη!).

Το γραφείο του Νομάρχη του Τσανάκκαλε ανακοίνωσε στις  ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο πρώτο σεισμό την 6η Φεβρουαρίου, πέντε από τους οποίους πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ  τρεις είναι σε σταθερή κατάσταση.


Ο καθηγητής Haluk Özener, επικεφαλής του παρατηρητηρίου seismic Research Institute, δήλωσε ότι οι σεισμοί ήταν «έκπληξη» και σημείωσε ότι οι σεισμοί μεγέθους  μεταξύ  5 και 5.5  ήταν «αφύσικοι » για την περιοχή.



Εν τω μεταξύ, ένας σεισμός με μέγεθος 3,9 έπληξε τη γειτονιά Yeşilpınar της περιοχής Hekimhan στην επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας στην  Μαλάτια ΣΗΜΕΡΑ στις 7:30 π.μ.  8 Φεβρουαρίου.

Ο Τούρκος υπουργός περιβάλλοντος M. Özhaseki προειδοποίησε τους πολίτες μετά από τους σεισμούς στο Τσανάκκαλε και την Μαλάτια, υπενθυμίζοντάς τους ότι η Τουρκία βρίσκεται  πάνω σε ενεργά  ρήγματα.

«Το 42 τοις εκατό του εδάφους στην Τουρκία είναι υπό τον άμεσο κίνδυνο σεισμού. Πρέπει να δράσουμε ανάλογα έχοντας αυτήν την  πραγματικότητα στο μυαλό μας . Θα πρέπει να οικοδομήσουμε ασφαλή κτίρια σε σταθερές βάσεις », είπε ο ίδιος.



Πολλοί θεωρούν ότι  δεν είναι δυνατόν να προκληθούν σεισμοί με «τεχνητό τρόπο», κάτι για το οποίο διαφωνούν πολλοί όμως επιστήμονες.

Για παράδειγμα στις πλημμύρες του 2014 στην Σερβία, επιστήμονες της χώρας αυτής αλλά και δημοσιογράφοι ανέφεραν  ότι για τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τότε  ενοχοποιούνταν  το «αμερικανικό σύστημα HAARP».

Σύμφωνα με σερβική ιστοσελίδα, δημοσιογράφος που επιθυμούσε την ανωνυμία του, μίλησε για την εγκατάσταση συστήματος HAARP κοντά στο Βελιγράδι.

Μετά από σειρά άρθρων σχετικά με το σύστημα HAARP, υπάρχει μία κεραία που υποστηρίζει το σύστημα στην περιοχή Barajevo (δήμος Βελιγραδίου) το οποίο εκπέμπει σήματα ELF.



Ο Σέρβος δημοσιογράφος που έγραφε άρθρα για αυτό ακριβώς το αντικείμενο, έλαβε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό.

Η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έδωσε στην δημοσιογράφο μια «φιλική συμβουλή» να σταματήσει να γράφει για το HAARP».

Το σύστημα HAARP διαθέτει την μοναδική ικανότητα να «χειραγωγεί» κατά κάποιον τρόπο τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή δύναται να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αναφέρει το δημοσίευμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Αμερικανίδας γερουσιαστή Lisa Murkowski κατά τη διάρκεια της ακροαματική διαδικασία παλαιότερα , ο David Walker, αναπληρωτής γραμματέας της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ υπεύθυνος για τους τομείς  τεχνολογίας και  μηχανικής, είπε ότι αυτό «δεν είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη στο μέλλον» και  θα ήταν μια καλή χρήση της αεροπορίας στα ερευνητικά κονδύλια  να «κρατήσει» το HAARP.

«Προχωράμε με άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, για την οποία το HAARP έχει πραγματικά σχεδιαστεί για να υλοποιήσει », είχε δηλώσει ο ίδιος .

«Μιλάμε για την έγχυση ενέργειας στην ιονόσφαιρα και για να είναι σε θέση να ελέγξει πραγματικά πολλά φυσικά φαινόμενα», συνέχισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ είχε εκδώσει  επίσημη ειδοποίηση προς το Κογκρέσο ότι σκοπεύει να διακόψει την εκτέλεση της δαπάνης  300 εκατομμύριον δολαρίων για το πρόγραμμα High Frequency Active (Πρόγραμμα Σέλας) στην Gakona  το καλοκαίρι του 2015.

Η αλήθεια πάντως όπως και να έχει θα αποδειχθεί στο τέλος…



ΠΗΓΗ  pentapostagma

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger