Φωτογραφία: Hannah Borno

Μια ομάδα από μέλη της ελίτ λέσχης του Μπίλντερμπεργκ ήρθαν άθελά τους αντιμέτωποι με διαδηλωτές όταν οδηγήθηκαν σ’ αυτούς από μια «μυστηριώδη γυναίκα ντυμένη στα λευκά».

Οι συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι μυστικές και για λίγους. Συμμετέχουν περίπου 140 προσκεκλημένοι από τον χώρο της βιομηχανίας, της πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής επικοινωνίας. 
Οι συνεδριάσεις διεξάγονται με μυστικότητα και ισχυρή περιφρούρηση. Κατά τη διάρκειά τους η πρόσβαση στα ξενοδοχεία είναι απαγορευμένη για κάθε άλλον επισκέπτη.

Κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου που έλαβε χώρα στο St Moritz της Ελβετίας από την 9η μέχρι την 12η Ιουνίου του 2011, μια ομάδα από τους καλεσμένους της λέσχης Μπίλντερμπεργκ ξεκίνησαν να κάνουν μια βόλτα πεζή. 

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Charlie Skelton της εφημερίδας Guardian στο μπλογκ του που αναρτά στο διαδίκτυο, το σχέδιο ήταν να «κάνουν μια χαλαρή βόλτα στο πανέμορφο τοπίο, και να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο Suvretta House για τσάι». Στην ομάδα συμμετείχαν, ανάμεσα σ' άλλους, ο Erich Schmidt (πρώην διοικητικό στέλεχος της Google), ο Franco Bernabe (διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia), ο Ying Fu (Υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας), ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Jacob Wallenberg και ο Βρετανός πολιτικός Λόρδος Μάντελσον.

 Ο Skelton περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο «από το πουθενά, σαν μέσ' απ’ όνειρο, μια κυρία αρχοντικής εμφάνισης, ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα λευκά, πέρασε γαλήνια από τους φρουρούς ασφαλείας κι έφτασε με αξιοπρέπεια στο μπροστινό μέρος μαζί με τους ισχυρούς που έκαναν τη βόλτα τους. Κανείς δεν την αναγνώρισε ή δεν την είδε ξανά από τότε. 

Περιβαλλόταν μ' έναν απόκοσμο αέρα· μισοπίστευα  ότι θα τους οδηγούσε στη βάρκα του Χάροντα, ή θα τους ανέβαζε ψηλά με κάποια συννεφόσκαλα».

Η «ντυμένη στα λευκά κυρία» οδήγησε τους ακόμα συνομιλούντες ηγέτες μέσ’ από ευχάριστα τοπία «εκτός της προκαθορισμένης διαδρομής», κατ 'ευθείαν «σε μια ομάδα 50 αμήχανων ακτιβιστών, οι οποίοι γυρόφερναν έξω από μια κοινοτική αίθουσα κατά τη διάρκεια διαλείμματος από κάποιο συμπόσιο.»

Οι ακτιβιστές, τόσο έκπληκτοι όσο και η ομάδα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, μαζεύτηκαν γύρω από τους ισχυρούς και άρχισαν να υποβάλλουν πιεστικά ερωτήσεις εκφράζοντας τις ανησυχίες τους.

 Ο ακτιβιστής Ali Aslan, περπατώντας δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbus Thomas Enders, ρώτησε για τί πράγματα συζητούσαν στη λέσχη. «Δεν καταλαβαίνω, υπάρχουν πολιτικοί μέσα (και συμμετέχουν στη λέσχη του Μπίλντερμπεργκ). 
Γιατί δεν επιτρέπεται να γνωρίζουμε τί συζητάτε εκεί;». «Είναι τρομερό!» ακούστηκε να λέει ο κ. Μάντελσον, πριν οδηγηθεί από τους φρουρούς πίσω στην ασφάλεια της περιοχής ελεγχόμενης πρόσβασης. Η ντυμένη στα λευκά κυρία δεν ξαναφάνηκε. 

(Πηγή: The Guardian, Βρεττανία)
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι η «ντυμένη στα λευκά κυρία» ήταν ο Μαϊτρέγια.)


Πηγή: share-gr.org
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger