Moon of Alabama
Τι είναι πραγματικά πίσω από τη φαγωμάρα του βαθέως κράτους για τις εκλογές στις ΗΠΑ και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της εκστρατείας του Τραμπ; Γιατί άσκησε ο άξονας CIA-Neocon (νεοσυντηρητικοί) έντονα lobbying κατά του Τραμπ; Τι ξένα συμφέροντα και ποια τα χρήματα που εμπλέκονται σε αυτό;  Αναδύονται τώρα απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Ο πρώην διευθυντής της CIA υπό τον Κλίντον, James Woolsey, πήγε στην Wall Street Journal και πρόσφερε κάποιες πληροφορίες (πιθανόν κάποιες πραγματικές και κάποιες ψευδείς) για τον πρώην στρατηγό Φλιν και τις επιχειρήσεις lobbying στις οποίες εμπλάκηκε. Ο Woolsey  είναι  ένας αρχι-νεοσυντηρητικός. Εργάστηκε στη μεταβατική ομάδα του Τραμπ, αλλά  απολύθηκε  λόγω των «αυξανόμενων εντάσεων λόγω του οράματος του Τραμπ για τις μυστικές υπηρεσίες». Ο Φλιν είναι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ ο οποίος αργότερα απολύθηκε και εκείνος. Ο Woolsey ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIG, πρώην εταιρείας lobbying του Φλιν.

Ο Woolsey ισχυρίζεται: Τον Σεπτέμβριο 2016 πήρε μέρος σε μια συνάντηση μεταξύ του Φλιν και Τούρκων αξιωματούχων υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και του υπουργού ενέργειας ο οποίος είναι γιος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Woolsey ισχυρίζεται ότι έγινε ένα «brainstorming» (καταιγισμός ιδεών) για το πώς ο Τούρκος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν θα μπορούσε –πιθανώς με παράνομα μέσα- να απαχθεί από τις ΗΠΑ και να παραδοθεί στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν κατηγορείται από τη μαφία του Ερντογάν για τη προσπάθεια μιας απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν επίσημα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια τέτοια κατηγορία και ότι ο Γκιουλέν δεν μπορεί συνεπώς να παραδοθεί στην Τουρκία. Ο Γκιουλέν είναι  ένα παλιό περιουσιακό στοιχείο της CIA  ο οποίος βοήθησε το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να ελέγχει τη Τουρκία. Ο Ερντογάν χώρισε από την οργάνωση Γκιουλέν όταν η τελευταία του έγινε άχρηστη για το νεο-οθωμανικό σχέδιο του.

Εδώ είναι η  έκθεση του WSJ  σχετικά με τους ισχυρισμούς του Woolsey και ένα  βίντεο κλιπ  με αποσπάσματα της συνέντευξης στο WSJ. Ο Woolsey, επίσης,  πήγε στο CNN, όπου επανάλαβε την ιστορία του στο WSJ.

Ο Φλιν κατηγορήθηκε από την εκστρατεία κατά του Τραμπ ότι δούλευε για τη Ρωσία. Είχε λάβει μερικές δέσμες 10.000 δολαρίων για ομιλίες που έδωσε στη Μόσχα. Επίσης, κατά καιρούς, είχε επιχειρηματολογήσει για καλύτερες σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Αλλά η θέση του Φλιν υπέρ της Ρωσίας ήταν μάλλον ειλικρινής. (Ή οι ανάλογες δωροδοκίες ήταν μικρότερες από αυτές που καταβάλλονται σε άλλους). Τα χρήματα που πήρε στο τσίρκο των ομιλιών ήταν μάλλον λίγα για έναν άνθρωπο στην θέση που κατείχε.
Η πραγματική διαφθορά του Φλιν ήταν για ένα άλλο θέμα. Αφού απολύθηκε από τη διοίκηση Τραμπ, ο Φλιν κατατεθεί αναδρομικά σύμφωνα με την καταχώριση του νόμου περί εξωτερικού πράκτορα (FARA, Foreign Agent Registration Act). Η εταιρεία lobbying του είχε ένα συμβόλαιο αξίας πάνω από 530.000 δολάρια για να εργαστεί για μια εταιρεία κοντά στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν:
Στην κατάθεση του, η εταιρεία του κ Φλιν είπε ότι το έργο του από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο «θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει κυρίως ωφελήσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας.» Η κατάθεση έλεγε ότι η αμοιβή της εταιρείας του, 530.000 δολάρια, δεν καταβλήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά από την εταιρία Inovo BV, μια ολλανδική εταιρεία που ανήκει σε Τούρκο επιχειρηματία, τον Ekim Alptekin.
Αυτό το lobbying, και όχι η υποτιθέμενη σχέση Φλιν-Πούτιν, είναι το πραγματικό σκάνδαλο και μέρος της εμπόλεμης κατάστασης Τραμπ / CIA / βαθύ κράτος της Κλίντον.

Η συνάντηση που περιγράφεται από τον Woolsey ήταν υπό την «τουρκική» σύμβαση του Φλιν. Ο Τούρκος επιχειρηματίας, και ιδιοκτήτης της Inovo, Ekim Alptekin είναι μέλος της συμμορίας του Ερντογάν. Αλλά κρυμμένο στο τέλος της ιστορίας στο WSJ είναι το πραγματικό κλειδί για την κατανόηση του σκοτεινού δικτύου:
Η Inovo προσέλαβε τον κ Φλιν εξ ονόματος μιας  ισραηλινής εταιρείας που επιδιώκει να εξάγει φυσικό αέριο προς την Τουρκία, λέει η κατάθεση και ο κ Alptekin ήθελε πληροφορίες σχετικά με το πολιτικό κλίμα ΗΠΑ-Τουρκίας για να συμβουλεύει την εταιρεία φυσικού αερίου για τις τουρκικές επενδύσεις της.  
Ήταν η ισραηλινή εταιρεία φυσικού αερίου,  όχι η εταιρία του Alptekin , που οδήγησε το θέμα.

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Λεβιάθαν (και  Ταμάρ) στη Μεσόγειο κατά μήκος της ισραηλινής ακτής είναι μια τεράστια πηγή ενέργειας και κέρδους  ΑΝ  μπορεί να εξαχθεί το αέριο από αυτά τα κοιτάσματα στην Ευρώπη. Πολλές εταιρείες εμπλέκονται στην εξερεύνηση και όλες αναζητούν τρόπους να συνδέσουν τα κοιτάσματα με το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου. Υπάρχουν (πιθανόν αλήθεια) φήμες ότι έχουν πληρωθεί τεράστιες δωροδοκίες στο Ισραήλ, την Ιορδανία και αλλού για να υπογραφούν συμβάσεις έρευνας και για τη πώληση του φυσικού αερίου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας για τον αγωγό πάνε και έρχονται. Εξαρτώνται από ένα θετικό κλίμα απέναντι στο Ισραήλ στην τουρκική κυβέρνηση, το οποίο εξαρτάται και πάλι από την συχνά μεταβαλλόμενη πολιτική θέση της συμμορίας του Ερντογάν.

Η εικόνα  που εξελίσσεται εδώ  (πολλές αναφορές και πηγές) είναι η εξής:

Μια ισραηλινή εταιρεία (ή όποιος είναι πίσω απ αυτή) θέλει έναν αγωγό αερίου προς την Τουρκία. Προσέλαβε τους Φλιν και Alptekin για να οργανώσουν ένα θετικό κλίμα υπέρ του αγωγού από το Λεβιάθαν εντός της τουρκικής κυβέρνησης. Προσέφερε στον Φλιν πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για μια μικρή εργασία άσκησης επιρροής (4 μήνες). Η δουλειά του είναι να δημιουργήσει μια «φιλική ατμόσφαιρα» για τη συμφωνία χρησιμοποιώντας την επιρροή του στις ΗΠΑ για λογαριασμό του Ερντογάν.  Αναμενόταν από τον Φλιν  να διευθετήσει την παράδοση του Γκιουλέν, με οποιονδήποτε τρόπο, από τις ΗΠΑ στον Ερντογάν.

Μετά την αποδοχή της δωροδοκίας (για lobbying), ο Φλιν-η-πόρνη αλλάζει ξαφνικά την προηγούμενη αντι-τουρκική, φιλο-ρωσική, φιλο-κουρδική πολιτική θέση του για μια φιλο-τουρκική, ουδέτερο-ρωσική και αντι-κουρδική θέση  ( Η εταιρία lobbying του, επίσης, έκανε μερικές μικρότερες πληρωμές που σχετίζονται με το σκάνδαλο του διακομιστή των e-mail της Κλίντον). Είχε μια συνάντηση με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης /Ερντογάν μέρος της οποίας ήταν η συζήτηση της απαγωγής του Γκιουλέν προς τη Τουρκία. Έγραψε ένα  άρθρο γνώμης υπέρ του Ερντογάν και κατά του Γκιουλέν  το οποίο δημοσιεύτηκε την ημέρα των εκλογών και ο ίδιος δυσφήμησε το σχέδιο του Πενταγώνου να συνεργαστεί με τους Κούρδους στη Συρία.

Οι NSA, CIA και το FBI κατέγραψαν τις συνομιλίες του Φλιν με τα τουρκικά και ισραηλινά συμφέροντα. (Για την παλιά και μακρά ιστορία αυτών των «υποκλοπών-καταγραφών» των τουρκικής και ισραηλινής συνδέσεων και διάφορα βρώμικα και ποινικά ντηλ που απεκαλύφθησαν, διαβάσετε και ρωτήσετε τον Sibel Edmonds .)

Τα σχέδια στα οποία συμμετέχει ο Φλιν, ιδιαίτερα την απαγωγή του Γκιουλέν, είναι εναντίον των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της (νεοσυντηρητικά κατευθυνόμενης) CIA. Επιλεγμένες ταινίες καταγραφής από τις συνομιλίες του μεταγράφονται και διανέμονται στα στελέχη της εκστρατείας κατά του Τραμπ. Αυτή είναι η προέλευση των «υποκλοπών» στο Πύργου Τραμπ για τις οποίες θρήνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Το περιεχόμενο των καταγραφών που ξέθαψε η CIA για τις διαπραγματεύσεις του Φλιν  χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται κατά του Τραμπ.

Ο Woolsey παγιδεύτηκε, καθώς ο ίδιος εργάστηκε επίσης για την εταιρεία lobbying του Φλιν. (Η νεοσυντηρητική-προ-σιωνιστική ιστορία του υπονοεί ότι αυτός είναι ο ανώτερος Ισραηλινός μαντρόσκυλο-φύλακας του Φλιν σε όλα αυτά). Τώρα ασχολείται με τον έλεγχο των ζημιών (damage control) , «γίνεται καθαρός» και διαρρέει επιλεκτικά την ουσία του κατά του Φλιν για να απαλλάξει τον εαυτό του. (Πιθανόν να υπάρχει επίσης κάποια νέα, καλύτερα ντηλ  που θα τον ωφελήσουν.)

Ο ισραηλινο-τουρκικός αγωγός και η σχετική φαγωμάρα του βαθέως κράτους δεν είναι το μόνο θέμα που περιλαμβάνεται στην εκστρατεία κατά του Τραμπ. Υπάρχουν, επίσης, βρετανικά συμφέροντα και  βρετανική συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών  ειδικά με τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για το «hacking» του DNC.  Αν και πώς αυτές ταιριάζουν με τα παραπάνω δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά 

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger