Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛΑΣ μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ήταν αποδέκτης τρομοδέματος για δεύτερη φορά.

Οι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες. Στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ αλλά και σε εταιρείες κούριερ  ψάχνονται ένας προς έναν όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι διεξάγονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ.

Σύμφωνα με το newsit.gr οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάνουν λόγο για ενέργεια της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Οι υποψίες άλλωστε είναι απόλυτα λογικό να στραφούν στην οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των 10 τρομοπακέτων τον περασμένο Μάρτη, ένας εκ των οποίων απευθύνονταν στον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από τα 10 τρομοπακέτα που είχαν αποσταλεί τότε, τα 8 είχαν δεσμευτεί στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για μια ακόμα πράξη του “Σχεδίου Νέμεσις” στο οποίο αναφέρονταν τα μέλη της “Συνωμοσίας” στην προκήρυξη ανάληψης, αμέσως μετά την αποστολή του δέματος, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ανάληψη της ευθύνης τότε, ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας.

Δεύτερο τρομοδέμα σε Παπαδήμο

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο υπήρχε δέμα με παραλήπτη τον κ. Παπαδήμο το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Ωστοσο, το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των περικοπών των αστυνομικών – φρουρών μειώθηκε η φρουρά του Λουκά Παπαδήμου και από τους συνολικά 12 αστυνομικούς, ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα “έπεσε” στα οκτώ άτομα, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.

Πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger