Σε καταστροφές μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς  χιλιάδων ετών επιδίδονται οι Τούρκοι στην Συρία. . Όπως ανακοίνωσαν η συριακή κυβέρνηση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σ” έναν αρχαίο ναό.
Ο Αΐν Ντάρα είναι ένας ναός της εποχής του σιδήρου με μεγάλους σμιλεμένους βράχους από βασάλτη και ανάγλυφα. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ δείχνουν να έχει σχηματισθεί στον αρχαιολογικό τόπο ένας κρατήρας, προφανώς από οβίδα.




Σε δήλωση της διεύθυνσης αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης, που μεταδόθηκε από κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης, απευθύνεται έκκληση να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Τουρκία «για να εμποδισθεί η στοχοθέτηση αρχαιολογικών και πολιτιστικών τόπων».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως ο ναός Αΐν Ντάρα εκτέθηκε σε τουρκικό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές, αλλά όχι θύματα. Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει έως τώρα.


Η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας άρχισε πριν από μια εβδομάδα και περιλαμβάνει σφοδρούς βομβαρδισμούς, αλλά περιορισμένη προώθηση του τουρκικού στρατού ή συμμαχικών του συριακών ανταρτικών οργανώσεων.

πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger