Το παρασκήνιο της συνάντησης του Βασίλη Λεβέντη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων - Η απάντηση του Μαξίμου

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, έπειτα από την αποκάλυψη - «βόμβα» στην οποία προχώρησε ο Βασίλης Λεβέντης σήμερα, Κυριακή (28/01/2018) μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, ο πρωθυπουργός του άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω Σκοπιανού.

«Του είπα ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με δεδομένο το όνομα της Μακεδονίας, έπρεπε να πάμε από μηδενική βάση» δήλωσε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο.

«Κατάλαβα ότι είναι δεδομένο το όνομα με το συνθετικό "Μακεδονία" και μου είπε ότι οι Αμερικανοί, από τη μία πλευρά, θέλουν να κλείσει το θέμα άμεσα, ενώ οι Ρώσοι θέλουν να μείνει ανοικτό το θέμα για να παίξουν ρόλο στην περιοχή» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.


Όσον αφορά στις εκλογές, ο κ. Λεβέντης είπε ότι, σύμφωνα με όσα του είπε ο Πρωθυπουργός, έχει την πρόθεση να κάνει εκλογές τον Μάιο του 2019, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν νωρίτερα λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό.

Σκληρή απάντηση του Μαξίμου στον Λεβέντη: Λέει ψέματα
Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του Βασίλη Λεβέντη «πυροδότησαν» οι ισχυρισμοί του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων. 

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά, με σκληρούς μάλιστα χαρακτηρισμούς, τα όσα ανέφερε (ή επινόησε, κατά την κυβέρνηση) σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σε επικοινωνία με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σημείωναν τα εξής:

«Ο κ. Λεβέντης είχε ήδη επινοήσει κατά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του αρκετές αναφορές που ουδέποτε έκανε ο πρωθυπουργός. Προφανώς η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως πολιτικού αρχηγού με στοιχειώδη σοβαρότητα».



πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger