ΚΡΙΟΣ

Η ηττοπάθεια πραγματικά δεν σου ταιριάζει, γι’ αυτό λοιπόν, αγαπητέ Κριέ, αν διανύεις μία περίοδο που έχουν πέσει τα φτερά σου και νιώθεις αδυναμία, ένα να θυμάσαι: Για να τα βρεις και πάλι με τον εαυτό σου, για να ανακτήσεις και πάλι τον χαμένο σου δυναμισμό, διώξε από την καρδιά σου τα συναισθήματα του θυμού, εκτόνωσε την ενέργειά σου μέσα από τις αγαπημένες σου δραστηριότητες και φόρτωσε το ημερήσιο πρόγραμμά σου, προκειμένου να μην υπάρχει χρόνος να περνούν από το μυαλό σου δυσάρεστες σκέψεις! Η ενασχόλησή σου με ένα σπορ, ή η δραστηριοποίησή σου στο κοινωνικό σου περιβάλλον, αποτελούν το κλειδί, που θα σε βοηθήσει να ανοίξεις τον νέο κύκλο της ζωής σου! 


ΤΑΥΡΟΣ

Ένας είναι ο κανόνας, αγαπητέ Ταύρε: Μακριά από το ψυγείο και τα γλυκά, γιατί το δεδομένο είναι αυτό: Όταν περνάς ερωτική απογοήτευση, το ρίχνεις στο φαγητό και αρχίζεις να πρήζεσαι σαν μπαλόνι από παραπανίσια κιλά! Όσο και να σου φαίνεται δύσκολο ή ακατόρθωτο για την ώρα, δώσε βάση στην εμφάνισή σου, εξάλλου μην ξεχνάς ότι είσαι και παιδί της Αφροδίτης. Αφού βιώνεις λοιπόν μία ερωτική απογοήτευση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις την εξωτερική σου εμφάνιση! Κάνε την εγγραφή σου σε ένα γυμναστήριο, άλλαξε την κουπ στα μαλλιά σου και κάνε μία ανανέωση στο στυλ και στην γκαρνταρόμπα σου… Πρώτα απ’ όλα θα νιώσεις εσύ καλύτερα και ύστερα, θα αρχίσεις να έχεις κατακτήσεις και φλερτ! Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα σε ανεβάσει και ψυχολογικά! 


ΔΙΔΥΜΟΙ

Ακόμα και αν τώρα περνάς ερωτική απογοήτευση και τα βλέπεις όλα μαύρα, το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα πάρεις τα πάνω σου, γιατί ένας Δίδυμος ξεπερνά πολύ γρήγορα και δεν απογοητεύεται για πολύ! Αν ωστόσο αυτή τη στιγμή νιώθεις ότι έχει έρθει η καταστροφή και ότι αυτή η ερωτική απογοήτευση σε έχει πλέον καταβάλλει συναισθηματικά, ορίστε η λύση για να την ξεπεράσεις ακόμα πιο γρήγορα: Κάνε ένα ταξίδι σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει και όλο προγραμμάτιζες να το επισκεφτείς, αλλά συνέχεια κάτι συνέβαινε και δεν πήγαινες! Δείξε μεγαλύτερη δεκτικότητα στις προτάσεις για εξόδους, διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο και έλα σε επαφή με νέους ανθρώπους. Η κουβέντα και η παρέα με νέα άτομα, θα σου αρέσει πολύ! Για να ξεπεράσεις λοιπόν την ερωτική απογοήτευση, αρκεί να βάλεις ως προτεραιότητα την κοινωνική σου ζωή, που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς και να ανανεωθείς!


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ευαίσθητε Καρκίνε, το σίγουρο είναι ότι θέλεις τον χρόνο σου για να ξεπεράσεις μία ερωτική απογοήτευση και για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει πρώτα να κλάψεις, να πονέσεις, να βγάλεις από μέσα σου κάθε δυσάρεστο συναίσθημα! Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσεις να διαιωνίζεται αυτή την διαδικασία! Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου, ότι έφτασε η ώρα να κάνεις μία νέα αρχή! Απομάκρυνε κάθε αντικείμενο ή αναμνηστικό που σου φέρνει στο μυαλό σου μνήμες του πρώην συντρόφου σου. Βγες και διασκέδασε σε νέα μέρη, μην πηγαίνεις εκεί που πήγαινες με το παλιό σου ταίρι. Φυσικά, κάτι ακόμα που πρέπει να κάνεις, είναι να αναθερμάνεις τη σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τα οποία είχες παραμελήσει όσο διατηρούσες σχέση και σίγουρα η ζεστή τους αγκαλιά αλλά και η συμβουλή τους, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα! 

ΛΕΩΝ

Ένας Λέοντας δεν γίνεται να το βάζει κάτω! Έστω λοιπόν και αν βιώνεις το δράμα μίας ερωτικής απογοήτευσης, ο πληγωμένος σου εγωισμός σε έχει ρίξει στα πατώματα και ζεις με υπερβολή τον χωρισμό από τη σχέση σου, μία είναι η λύση: να φλερτάρεις! Πώς θα το κάνεις αυτό; Ντύσου, στολίσου, βγες και δείξε δεκτικότητα στις νέες γνωριμίες που θα προκύψουν! Μην ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό: Αρέσεις! Από όπου και αν περάσεις, είναι πολύ δύσκολο να μην στραφούν τα μάτια αρκετών πάνω σου, έχεις εκρηκτική παρουσία και φυσικά είσαι από τους ανθρώπους που ανεβαίνουν ψυχολογικά, όταν βρίσκουν ένα νέο φλερτ! Ακόμα λοιπόν και αν τώρα δεν έχεις την διάθεση να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, σίγουρα η ψυχολογία σου θα βελτιωθεί, όταν θα δεχτείς τα κομπλιμέντα των γύρω σου! 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι δεδομένο, φίλε Παρθένε, ότι είσαι ένας λογικός άνθρωπος και, όταν τελειώνει κάτι, ξέρεις πολύ καλά ότι ήταν για το δικό σου καλό. Έτσι, βάζεις τη ζωή σου σε ένα πρόγραμμα, προκειμένου να μπορέσεις και πάλι να μπεις σε μία σειρά! Αν λοιπόν αυτό τον καιρό βιώνεις μία ερωτική απογοήτευση, σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα αν επικεντρωθείς στους στόχους σου, αν βάλεις σε προτεραιότητα τα επαγγελματικά σου, αν κοιτάξεις να δρομολογήσεις όλα αυτά που κάποτε σχεδίαζες, αλλά τα είχες βάλει στο συρτάρι! Η εργασιοθεραπεία, είναι ο τρόπος που θα σε κάνει να ξεχαστείς και να βάλεις τα γερά θεμέλια, που θα σε κάνουν και πάλι να νιώσεις δύναμη, σιγουριά, σταθερότητα! 


ΖΥΓΟΣ

Αν και σου αρέσει να παριστάνεις το θύμα, φίλε Ζυγέ, δεν σου ταιριάζει και τόσο πολύ να κλαίγεσαι για έναν έρωτα που τελείωσε… Αφού (μεταξύ μας) περιμένουν σε ουρά οι επόμενοι… Δεν υπάρχει λόγος να σε τρομάζει η μοναξιά, αυτό που πρέπει λοιπόν να προσέξεις είναι να μην βιαστείς να ξεκινήσεις μία νέα σχέση, απλά και μόνο επειδή δεν θες να μείνεις μόνος σου! Απόλαυσε την ελευθερία σου, ξεκίνησε ένα νέο χόμπι, πήγαινε στα… μπουζούκια να τα σπάσεις (θα εκτονωθείς κιόλας)! Παίξε με όλους τους υποψήφιους που σε περιτριγυρίζουν και φυσικά, κάνε και κάτι ακόμα καλύτερο, που σου αρέσει άλλωστε: shopping therapy! Είναι γνωστό ότι οι αγορές ρούχων σε ανανεώνουν και σε βοηθούν να ανεβάσεις και πάλι την αυτοπεποίθησή σου! Ευκαιρία λοιπόν να λάμψεις! 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το μυαλό σου σίγουρα τώρα είναι κολλημένο στο πώς θα πάρεις εκδίκηση… γι’ αυτό και σίγουρα θα έχεις σκαρφιστεί πόσα σενάρια, προκειμένου να κάνεις το πρώην ταίρι σου να σκάσει από το κακό του! Να θυμάσαι όμως ένα πράγμα: Η καλύτερη εκδίκηση, είναι η καλύτερη ζωή! Γι’ αυτό λοιπόν, αυτό που πρέπει να φροντίσεις, είναι να βρεις τον τρόπο για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα καλύτερη! Διώξε από το μυαλό σου τις δυσάρεστες, ψυχοφθόρες σκέψεις, προσπάθησε να αντιληφθείς ότι το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, αφιέρωσε χρόνο για διάβασμα, θέατρο, σινεμά και σε δραστηριότητες που απασχολούν το μυαλό σου! Στη συνέχεια, άρχισε να ξεδιπλώνεις τον ερωτισμό σου και είναι σίγουρο ότι θα νοιώσεις καλύτερα, από το ερωτικό ενδιαφέρον που θα δεχτείς από το περιβάλλον σου! Όταν βρεθείς σε ετοιμότητα για έναν νέο, μεγάλο έρωτα, τότε όλα θα μοιάζουν πολύ διαφορετικά! 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα υπόλοιπα ζώδια σου βγάζουν το καπέλο, αγαπητέ Τοξότη, γιατί παίρνεις άριστα στον τρόπο που ξεπερνάς την ερωτική απογοήτευση! Δεν είναι στο στυλ σου να μένεις κλεισμένος στους 4 τοίχους και να κλαις, για έναν έρωτα που έληξε άδοξα! Ακόμα και αν το κάνεις αυτό, τότε θα είναι για λίγο… Η ζωή θέλει τρέλα και αυτό είναι κάτι που το ξέρεις καλά και που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από το αδιέξοδο, που αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή! Σε μία φάση ερωτικής απογοήτευσης λοιπόν, αυτό που θα σε βγάλει από την δύσκολη φάση που διανύεις, είναι να κάνεις ελεύθερα όσα δεν μπορούσες ή δεν προλάβαινες ενώ είχες σχέση… Βγες με ανθρώπους που είχες να δεις καιρό, κάνε ένα ταξίδι, άλλαξε τα στέκια που πήγαινες μέχρι τώρα, έλα σε επαφή με νέο κόσμο και διασκέδαση και προπάντων, βρες και πάλι την σπιρτάδα και το κέφι σου! 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Περνάς ερωτική απογοήτευση; Έφτασε λοιπόν η στιγμή, φίλε Αιγόκερε, να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις, τι είναι αυτό που σου αξίζει και τι πρέπει να κάνεις, προκειμένου να βρεις και πάλι τον εαυτό σου, το κέφι και την αισιοδοξία σου! Είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσεις νέους στόχους, αυτό είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να έχεις νέα κίνητρα και να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν! Φυσικά, η δουλειά μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά να ξεχαστείς και, μέσα από τα επιτεύγματά σου στον τομέα της καριέρας, είναι βέβαιο ότι θα αναπτερωθεί και το ηθικό σου! Παράλληλα, μέσα από την περίοδο μοναχικότητας που περνάς, εξαιτίας της ερωτικής απογοήτευσης, μπορείς να κατανοήσεις και τα λάθη τα δικά σου στον τομέα των σχέσεων και αυτό θα σε βοηθήσει, ώστε να κάνεις μία καλύτερη επιλογή στο μέλλον! Η συμβουλή των άστρων είναι να μην συμβιβαστείς για την ώρα με μία νέα σχέση, η οποία δεν μπορεί να σε καλύψει, και φυσικά, μην φτάσεις και στο άλλο άκρο, δηλαδή να κλειστείς στον εαυτό σου! 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Την ερωτική απογοήτευση την περνάς χαλαρά, φίλε Υδροχόε. Μπορεί την μία μέρα να νομίζεις ότι σου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι και ότι βιώνεις το δράμα σου, όμως γρήγορα το ξεπερνάς, αφού κατά βάθος σου αρέσει η ελευθερία σου. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις μία ερωτική απογοήτευση είναι να συμμετέχεις ενεργά σε μία ομάδα, να βρεθείς ανάμεσα σε ανθρώπους, να δικτυωθείς, να γελάσεις και να ανταλλάξεις απόψεις και ιδέες, για διάφορα ζητήματα. Αυτό όμως που πρέπει να αποφύγεις είναι το να κάνεις αμέσως μία νέα σχέση, για τον απλούστατο λόγο: Όταν είσαι ευάλωτος συναισθηματικά, μπορεί να νιώσεις ότι έχεις κεραυνοβοληθεί από έναν νέο, μεγάλο έρωτα, τον οποίο θέλεις να ζήσεις με πάθος, ενώ στην πραγματικότητα όλο αυτό θα σου ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα. Μπορεί να λένε ότι ο έρωτας με έρωτα περνά, αλλά για να κάνεις μία νέα ουσιαστική σχέση, θέλεις και τον χρόνο σου.

ΙΧΘΥΣ

Όσους τρόπους και να σου προτείνει κανείς, φίλε Ιχθύ, για να ξεπεράσεις μία ερωτική απογοήτευση, κανένας δεν θα σου φαίνεται αρκετά καλός. Για σένα ο χωρισμός είναι σαν να έφτασε το τέλος του κόσμου, σαν να ήρθε η καταστροφή και θέλεις να ζήσεις το δράμα σου, να κλάψεις, να ικετέψεις, να φωνάξεις και να ξαναβρεθείς στην αγκαλιά του ανθρώπου που χώρισες. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, μην μεγαλοποιείς τα συναισθήματά σου και μην αφήνεις την φαντασία σου να σε παρασύρει σε μονοπάτια, που δεν σου κάνουν καλό! Αντί λοιπόν να προσμένεις το πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο, πήγαινε μία βόλτα στην παραλία, ξεκίνησε ένα νέο δημιουργικό χόμπι και ένα είναι το σίγουρο: Ενώ μπορεί να κλαίγεσαι και να νομίζεις ότι ποτέ δεν θα ερωτευτείς και πάλι… εντελώς ξαφνικά αλλά και άμεσα, ο έρωτας θα μπει και πάλι στη ζωή σου!

πηγή: govastileto.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger