Αιφνιδιασμός: Η Ρωσία έστειλε μαχητικά 5ης γενιάς Su-57 στην αεροπορική βάση της Συρίας μαζί με 4 Su-35S και 4 Su-25. Προσγειώθηκαν μαζί με ένα αεροσκάφος Tu-154M. 

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή στο άρθρο Βόμβα μεγατόνων – Ρωσικό υπουργείο άμυνας: Επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα αεροσκαφών 5ης γενιάς Τ-50 – Θα κάνουν ντεμπούτο στη Μέση Ανατολή.



Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τόσο αιφνιδιαστική όσο φαίνεται. Ηταν μονόδρομος από τη στιγμή που οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την στρατιωτική φάλαγγα Συρίας και ρώσων μισθοφόρων στην Deir Ezzor.



Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι λαμβάνουν εξοπλισμό από Αμερικανούς ενώ ο συριακός στρατός έχει λάβει θέσεις μάχης απέναντι από την Τουρκία.



Τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν, οι Κούρδοι ανταποδίδουν και ανατινάζουν τουρκικά τεθωρακισμένα.



Είμαστε στο παρα 1 διακρατικού πολέμου Συρίας-Τουρκίας που μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση με εμπλεκόμενες όλες τις χώρες.



Τα όπλα του Su-57 είναι τα εξής:



-KAB 500/250/ 1500



-9A1-4071K

-BRAHMOS NG

-KH-31AD/PD

-K-77M

-IZDELIE 810

-KH-38M

-KH-58USHKE

-KH-35UE

-K-74M2



Το Su-57 υπερτερεί από το F-22 Raptor σε όλα τα οπλικά συστήματα. Και γι αυτό η Μόσχα το έστειλε.




Σύμφωνα με πληροφορίες προσγειώθηκε στη Συρία με τα τρία είδη πυραύλων αέρος-αέρος, τους RVV-MD (μικρής εμβέλειας), RVV-SD (μεσαίας εμβέλειας) και PBB -BD (μεγάλης εμβέλειας).



Την κατασκευή τους είχε αναλάβει το σχεδιαστικό γραφείο «Vympel».



Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων.



Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών.



Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.



Το αεροσκάφος διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης «OLS-50M», με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής «βοήθειας» (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους.



Οι αποστολές πουαναλαμβάνει το αεροσκάφος, είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου.



Ήδη έχουν δημιουργηθεί υπερηχητικοί πύραυλοι με ταχύτητα 4 φορές την ταχύτητα του ήχου. Τα αμερικανικά ραντάρ δεν θα προλάβουν καν να τους δουν όπως λένε….



Ο Dave Majumdar, εκδότης του «TNI’s Defense», αναλύει τι θα συμβεί αν το F-22 αντιμετωπίσει το Su-57 σε μάχη.



Ο εξειδικευμένος αναλυτής χωρίς δισταγμό λέει το αυτονόητο:



To F-22 δεν έχει καμία ελπίδα.



Ένα καλό παράδειγμα είναι η χαμηλή παρατηρησιμότητα.



Το Su-57 δίνει λιγότερη έμφαση στο συνολικό ίχνος stealth. Αντίθετα εστιάζει στην «μπροστινή υπογραφή» γνωστή ως «Pac-Man» όπου το F-22 μοιάζει ως «αράχνη». Μόνο εδώ το F-22 υπερτερεί.



Ο αναλυτής σημειώνει ότι μόλις το Su-57 παραλάβει τις νέες μηχανές θα υπερτερεί σε αυτό το τομέα όπως και στην ευελιξία. Το Τ-50 είναι εξοπλισμένο με τρισδιάστατη καθοδήγηση ώθησης και το Su-57 υπερτερεί σε όρους ευκινησίας.



Επιπλέον οι Ρώσοι έχουν βελτιώσει απίστευτα τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, και τα ραντάρ.



Το F-22 Raptor βασίζεται αποκλειστικά στην stealth σχεδίαση του.



Πολύ…ριψοκίνδυνο είναι αυτό αναφέρει ο εξειδικευμένος αναλυτής…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Blogger