Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/02) έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία περίπου 500 άτομα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι διαδηλωτές, που είχαν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εξοργίστηκαν διότι το ραντεβού καθυστερούσε και άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.





Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπεία αιρετών και συνδικαλιστών μπήκε στο κοινοβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τους εκπροσώπους των κομμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, που προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Έξω από τη Βουλή, η οποία είναι κλειστή για τα οχήματα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι και φοιτητές και σπουδαστές, αντιδρώντας σε διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου.



πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger