Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με ένα Ρώσο επιστήμονα, ο πολιτισμός μας πρέπει να προετοιμαστεί για να αποκρούσει μια επίθεση από το διάστημα.

Όχι, δεν θα πολεμήσουμε με εξωγήινους που έρχονται να εισβάλουν και να καταλάβουν τον πλανήτη. Οι πιθανοί εξωγήινοι πολιτισμοί δεν είναι η μόνη απειλή για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα VPK News, ο Konstantin Sivkov, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Πυραύλων και Πυροβολικού και ανώτερο αξιωματούχο του Ρωσικού Στρατού, πρέπει να δημιουργήσουμε όπλα ικανά για να υπερασπιστούμε τη Γη ενάντια στους δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς που μπορεί να μας καταδικάσουν.

Ο επιστήμονας πιστεύει ότι η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι αστεροειδείς για την ανθρωπότητα αξίζει τη δημιουργία ενός διεθνούς όπλου για την καταπολέμησή τους.

Μάλιστα, υποδεικνύει ότι οι διεθνείς πολεμικές συγκρούσεις και συρράξεις είναι ασύγκριτα μηδαμινές μπροστά σε μια απειλή από το διάστημα.

Ο εμπειρογνώμονας προτείνει να καταστραφούν οι αστεροειδείς με ρουκέτες που θα έχουν αυτόνομα κατευθυνόμενες θερμοπυρηνικές κεφαλές και να δημιουργηθεί «ένα σύστημα κανονικού ή παντοκατευθυντικού ελέγχου του χώρου που περιβάλλει τη Γη», για την ανίχνευση επικίνδυνων αστεροειδών.



Επιπλέον, ο Σίβκοφ δήλωσε ότι το προτεινόμενο σύστημα πρέπει να ελέγχεται από ένα «επιστημονικό συμβούλιο», ενώ οι επιχειρηματίες, πολιτικοί, στρατιωτικοί και «εκπρόσωποι οιασδήποτε στρατιωτικής δομής» που παράγουν «κανιβαλιστικές θεωρίες σχετικά με την εύλογη μείωση του πληθυσμού» δεν είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν και να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στον τομέα αυτό.

Η ανθρωπότητα πρέπει να συνεργαστεί και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αμυντικού συστήματος για να προστατεύσει τον πλανήτη μας και να διασφαλίσει την ύπαρξή μας, υποστήριξε ο Σίβκοφ

Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι το project που πρότεινε πρόσφατα, έχει ένα φαινομενικά πάρα πολύ υψηλό κόστος και «θα χρειαζόταν μόνο το 25-30% του τρέχοντος στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2018 αποτελούν, σύμφωνα με την έγκριση της Διοίκησης Trump, 700.000 εκατομμύρια δολάρια, η πρωτοβουλία του Σίβκοφ θα φτάσει στη διεθνή κοινότητα πολύ φθηνότερα: μόλις 210.000 εκατομμύρια δολάρια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές χώρες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το σχέδιο αποδεικνύεται σχετικά φθηνό. Αλλά πάλι, ποιος μπορεί να βάλει ένα τίμημα στην επιβίωση της ανθρώπινης φυλής;

Και κάπου εδώ έρχονται και υπεισέρχονται όλες εκείνες οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να κάνει ο μέσος άνθρωπος: Αν όλα αυτά τα είπε και τα πρότεινε πράγματι ο Konstantin Sivkov, πόσο πιθανό είναι να μας λέει την αλήθεια; Ή μας λέει μία αλήθεια που η NASA μας κρύβει εδώ και αρκετό καιρό;

Την άνοιξη του 2015 η NASA ανακοίνωσε δημοσίως ότι γνώριζε πως «κανείς αστεροειδής ή κομήτης δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη» και ότι «δεν υπάρχει μεγάλο αντικείμενο που είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή στα επόμενα εκατοντάδες χρόνια».

Όχι πολύ καιρό αργότερα από τότε, η NASA και η National Nuclear Security Administration (εθνική διοίκηση πυρηνικής ασφάλειας) συνασπίζονται για να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να καταστρέψουν αστεροειδείς που απειλούν τον πλανήτη μας ή, τουλάχιστον, να τους ωθήσει εκτός πορείας.

Τελικά, κατευθύνονται προς την Γη δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς ή επικίνδυνοι για την Ελίτ, εξωγήινοι και το όλο project που προτείνει ο Sivkov και το προβάλει και η NASA είναι μία συγκάλυψη;


 diadrastika

Δημοσίευση σχολίου

Blogger