Εντονη τουρκική κινητικότητα στον Εβρο από τους Τούρκους. Κατασκευάζουν διώρυγα/κανάλι απέναντι από το Πραγγί. Ολοι φαίνεται να ψάχνονται και να προσπαθούν να διαβάσουν το «μυαλό» των Τούρκων.

Υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους να προσπαθούν να ενώσουν τα νερά του Εβρου και να τα εκτρέψουν με διώρυγα προς τον ποταμό Εργίνη και από εκεί να πέσουν στο βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς παράγοντες αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουν την στάθμη του ποταμού Εβρου ώστε να μπορέσουν να κάνουν ταχεία προέλαση οι τουρκικοί σχηματισμοί χωρίς την χρήση αυτοκινούμενων πλωτών γεφυρών εφόδου SYHK – SAMUR.

Κάτι πονηρό φτιάχνουν οι Τούρκοι στις παρέβριες περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου, προφανώς κοντά στην πόλη τους Ουζούνκιοπρου, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, προσπαθώντας να εξηγήσει τα σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και ολόκληρος ο δήμος του.

Ο κ.Πουλιλιός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, αναφέρθηκε σε «πονηρές» κατασκευές των Τούρκων, απέναντι από το Πραγγί, αποδίδοντας σε αυτές τμήμα της καταστροφής που υπέστη φέτος η περιοχή από τις πλημμύρες.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, επιβεβαίωσε έμμεσα το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι: «Πρόκειται για μια κατασκευή που μοιάζει με κανάλι ή διώρυγα που στόχο έχει να παροχετεύει νερά για την εκτόνωση του Εργίνη», χωρίς όμως και ο ίδιος να μπορεί να μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαπιστωθεί τί αριβώς συμβαίνει από τους γείτονες μας.


Με πληροφορίες Pentapostagma, evrosnews, crashonline

Δημοσίευση σχολίου

Blogger