«ΑΣΤΑΚΟΣ» ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται πλέον οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο στο ακριτικό Καστελλόριζο, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για επιχείρηση απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», το οποίο επικαλείται ανώτερες πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, υπάρχει το Καστελλόριζο έχει πλέον γεμίσει από δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πλέον στην προκυμαία του νησιού, πέραν των τουριστών που ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, μπορεί κανείς να δει πολυάριθμες μονάδες των δύο Όπλων, ενώ στ’ ανοιχτά περιπολεί σε μόνιμη βάση μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται στο σημείο να παραπλέει κι ένα από τα δύο υποβρύχια του Ναυτικού.

Στο νησί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς μεταξύ των κατοίκων υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι οι γείτονες θα επιχειρήσουν απόβαση. Διαθέτουν, άλλωστε, δυνάμεις τόσο στην Αττάλεια όσο και στην πόλη Νταλαμάν.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη
Όπως αναφέρει η «Εστία», στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί συναγερμός, ενώ το ηθικό παραμένει ακμαιότατο, παρά την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. 

Μάλιστα, η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι ότι οι Τούρκοι μπορεί να επιδιώξουν αντιπερισπασμό υψηλής επικοινωνιακής και συμβολικής σημασίας επάνω στη Μεγίστη, μεταφέροντας ιδιώτες μαζί με πρόσφυγες, για να κάνουν σόου εντυπώσεων.πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger