Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο άτυχος χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας και ήταν 34 ετών.

Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» έχει οικογένεια με τρία παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Μία από τις φωτογραφίες που είχε στη σελίδα του στο facebook ο άτυχος πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος


Το χρονικό της πτώσης του Mirage 2000-5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου. 

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετείχε ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνθηκε και η φρεγάτα Ψαρά.

Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή ακόμη όμοιο αεροσκάφος (σε ζευγάρι) για αποστολή αναχαίτισης.

Το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1.

Υπενθυμίζεται πως τα μαχητικά M2000-5 είναι από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.

Τελικά στις 15:30 περίπου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter έκανε γνωστό πως ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 εντοπίστηκε νεκρός.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».




Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger