Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί με δήλωσή του όχι μόνο ακύρωσε τις ελπίδες που είχαν στην κυβέρνηση για ακύρωση των επαχθών μέτρων της μείωσης τους αφορολογήτου και των περικοπών στις συντάξεις αλλά προανήγγειλε κιόλας την συνεργασία του «με μια επόμενη ελληνική κυβέρνηση» κάτι που δείχνει πως οι δανειστές θεωρούν ότι το «καντήλι» αυτής της κυβέρνησης τελειώνει και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην χώρα τα επόμενα χρόνια.Το πρόβλημα είναι αν θα υπάρξει επιτέλους μια προοπτική. 

 Διότι μέχρι το 2060 με βάση τα όσα   έχουν υπογραφτεί 

«Δεν ανησυχούμε αλλά οι δεσμεύσεις στη μεταπρογραμματική περίοδο θα πρέπει να τηρηθούν. Είναι κρίσιμο από την πλευρά της Ελλάδας να κινηθεί στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής με τους φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς στόχους και σε υπεύθυνο δημοσιονομικό δρόμο, και από τη δική μας πλευρά, η ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει στα ΝΕΑ ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές υποθέσεις.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο ο κ. Μοσκοβισί απαντά ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές και θεωρώ ότι θα γίνουν. Έχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε. Έχουμε το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που προβλέπει δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και από τις δύο πλευρές». 

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί «η κατάσταση είναι απαιτητική για την Ελλάδα. Οι δεσμεύσεις και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να υλοποιηθούν από την τωρινή κυβέρνηση, την επόμενη, τη μεθεπόμενη και από αυτήν που θα ακολουθήσει μετά».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιο θα είναι το μήνυμα του στους πολιτικούς που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά «εμπιστοσύνη και δουλειά».«Δεν θέλω να αναμειχθώ στην εσωτερική πολιτική, δεν στηρίζω την κυβέρνηση. Αναγνωρίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός ηγέτης, έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, είναι προσωπικός φίλος αλλά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με τον κ. Σαμαρά και θα δουλέψω μελλοντικά με την επόμενη κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ:  pronews.grΔημοσίευση σχολίου

Blogger