Άφθονο δηλητήριο για… «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» στην καταστροφική φωτιά της Αττικής από Αλβανούς και Σκοπιανούς.

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική αποτέλεσαν αιτία για περίεργα δημοσιεύματα από τους Βαλκάνιους γείτονές μας σε σημείο που πολλοί εξ αυτών να χαίρονται με την καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας.
Αλβανική ιστοσελίδα, η οποία συχνά-πυκνά δημοσιεύει ιστορίες που αναφέρονται στα μέσα του 20ου αιώνα, σχετικά με τους Αλβανοτσάμηδες, κατηγορώντας, ως συνήθως, την Ελλάδα φιλοξενεί ένα δηλητηριώδες άρθρο, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, όπου ο συντάκτης του θεωρεί ότι είναι κατάρα για την Αλβανία να γειτνιάζει με την Ελλάδα…

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο: «Λυπάμαι για κάθε χαμένη ζωή στην Ελλάδα. Ο θάνατος είναι τρομερός και η θλίψη ίδια παντού. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη πρέπει να παραμείνει πάνω από τις εθνικές, φυλετικές ή ιδεολογικές διαφορές μας. Αλλά ακόμη και να πούμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, επειδή είναι γείτονές μας, είναι ανόητο.Για εμάς δεν ήταν καλοί γείτονες. Μας έχουν πάρει εδάφη, μας σκότωσαν, μας έδιωξαν, μας εκδιώξανε από τα σπίτια μας και ακόμη δεν δέχονται τα εγκλήματά τους. Φυσικά, μπορώ να διακρίνω τον απλό Έλληνα από την σοβινιστική πολιτική της χώρας του και δεν κατηγορώ όλους τους Έλληνες για αυτό. Για αυτό λέω, λέω ότι η αλληλεγγύη και η συμπάθεια που απευθύνονται από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν πρέπει να συγχέεται με τις συλλογικές αντιλήψεις των εθνο-πολιτικών μονάδων ως γειτόνων. Το ότι ιστορικά γειτονεύουμε με τους Έλληνες είναι μια κατάρα για εμάς.»

Την ίδια ώρα τα social media των Σκοπίων κατακλύζονται από αναρτήσεις ανθελλήνων οι οποίοι γράφουν «καλά α πάθουν οι Έλληνες», ανταγωνιζόμενοι και αυτοί τους Αλβανούς στο ποιος θα ρίξει περισσότερο δηλητήριο.

Μάλιστα η έκταση των ανθελληνικών σχολίων ήταν τέτοιο που προκάλεσε την επέμβαση της της Εισαγγελίας των Σκοπίων (μάλλον για τα μάτια του κόσμου) η οποία διέταξε έρευνα για ανθελληνικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, με αφορμή την τραγωδία στην Αττική.

Όπως αναφέρει το PlusInfo.mk : «Ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα κατά των Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα, εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Επίσης, θα εντοπισθούν εκείνοι που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα και σχόλια που ωθούν τη διάδοση της ρητορικής μίσους».

Αυτοί είναι οι γείτονες μας. Να τους… χαιρόμαστε!



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger