Μυστική επιστράτευση εφέδρων Αξιωματικών και οπλιτών και διαταγή μετακινήσεως για ανάληψη αποστολής στους χώρους διασποράς πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ΓΕΣ. Η όλη κίνηση έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας μετά την ολοκλήρωση επιστράτευσης.

Μόλις οι δυνάμεις έφτασαν στους χώρους διασποράς, έγινε βολή αρμάτων. Εγινε χρονομέτρηση κινήσεων και αντιδράσεων.

Το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του παρουσιάζεται πολύ «λιτό» για όσα σενάρια επεξεργάστηκε και εφαρμόστηκαν.



Η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας είναι πολύ κοντά, όπως δείχνουν και οι μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων. Η Άγκυρα θα επιχειρήσει αεραπόβαση. Αυτό δείχνει η μετακίνηση ελικοπτέρων .

Οπως αναφέραμε, η Αγκυρα έλαβε απόφαση μεταφοράς της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο «πακέτο» 45 ελικοπτέρων (15 T-129 ATAK, 15 AB-216 και 15 UH-1) από την Άγκυρα, μετασταθμεύει από τις πρωινές ώρες στην πόλη αυτή.

Πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν «στόλισε» ξανά τις ΗΠΑ και τον Ν.Τραμπ. Αγνοεί επιδεικτικά την Ουάσινγκτον κάτι που δεν φέρνει καλά νέα σε Αιγαίο-ΑΟΖ.





Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε

oτι η Τουρκία δεν θα κάνει συμβιβασμούς αναφορικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ότι είναι μη αποδεκτά τα σχόλια που φανερώνουν «νοοτροπία ευαγγελικών, σιωνιστών» στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον Ιούλιο του 2018, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αξιολογήσεων της Γενικής Επιθεώρησης του ΓΕΣ, η επιχειρησιακή αξιολόγηση της 34ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (34 ΕΜΑ) και του 786 Τάγματος Μεταφορών (786 ΤΜΕ).

Προσκλήθηκαν έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, εφαρμόσθηκαν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δοκιμάστηκαν τα υφιστάμενα Σχέδια.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Μονάδων, η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων, το υψηλό ηθικό και η γνώση της αποστολής από το προσωπικό.


πηγή: pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger