Εικόνες πάνω και κάτω: Τα δύο πιθανά σενάρια για την πορεία των φαινομένων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ζορμπάς.







Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι των περιοχών που θα πληγούν από το πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς και τα νέα στοιχεία επιμένουν πως θα συνοδεύεται από εξαιρετικά έντονα, έως και επικίνδυνα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα απογευματινά τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων καιρού, ο «Ζορμπάς» θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής, ουσιαστικά, να επηρεάζει τη νότια Ελλάδα, όμως από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες, αναμένεται έντονα φαινόμενα να πλήξουν την Πελοπόννησο και νησιωτικές περιοχές της νότιο δυτικής Ελλάδας, της Κρήτης, αλλά και της Αττικής.

Τα νέα στοιχεία, μάλιστα, θέλουν Πελοπόννησο, Αττική και Εύβοια να βρίσκονται τελικά στο επίκεντρο της έντασης των φαινομένων, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα έχουν έντονα φαινόμενα και άλλες περιοχές της νότιας Ελλάδας, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας δεν θα επηρεάσει τη βόρεια χώρα.
Υπάρχουν, μάλιστα, προγνωστικά μοντέλα που προβλέπουν ότι είναι πιθανό να πέσουν πάρα πολλά χιλιοστά νερού ανά ώρα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δύο παραπάνω φωτογραφίες για το Σάββατο και την Κυριακή, με τις καφέ αποχρώσεις να παραπέμπουν σε πάνω από 200 χιλιοστά νερού.


Ξεκάθαρα, λοιπόν, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα συνοδεύουν τον κυκλώνα «Ζορμπά» θα αποτελέσουν έναν άκρως επικίνδυνο συνδυασμό, ικανό να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα, γι' αυτό θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλό θα είναι να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.





πηγή:   dokari.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger