Αυτά συμβαίνουν όταν «βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», που λέει και ο σοφός ελληνικός λαός. Πέραν του σκωπτικού της παροιμίας, τα Ellinika Hoaxes που έκλεισαν δουλειά με το Facebook να ελέγχουν τις ψευδείς ειδήσεις δημοσιεύουν τα ίδια ψεύτικες ειδήσεις.


O Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης), που χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα του Documento για το αεροπλανοφόρο, τον Ιούλιο του 2017 βγάζει ψεύτες μια σειρά από ιστοσελίδες και μια εφημερίδα  σχετικά με πληροφορίες που φαίνεται ότι είναι "αδυναμία" του συντάκτη. 

Λέει λοιπόν το Ellinika Hoxes: Κοσμογονία στον Ελληνικό Στρατό: Έρχονται OH-58D Kiowa Warrior, M2 Bradley & Hellfire AGM-114L;

Και κάτω από αυτόν τον τίτλο διαβάζουμε: 

Πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για «κοσμογονία» οπλικών συστημάτων που θα μας παραχωρηθούν από τους Αμερικανούς.


ΨΕΥΔΕΣ (με κόκκινα γράμματα)

Για παράδειγμα στο pronews.gr, hellasforce.com, pentapostagma.gr, olympia.gr και στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», διαβάζουμε:κι ακολουθούν οι φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες που γράφουν το "ΨΕΥΔΕΣ", κατά τον κ. Σιτίστα. Δείτε τις φωτογραφίες, αλλά δείτε και πώς ο "θεματοφύλακας" του ίντερνετ όχι μόνο λέει ο ίδιος το "Ψευδές" αλλά και διασύρει  άλλους επαγγελματίες. 

Ο συγκεκριμένος "ερευνητής" του Ελληνικά Hoaxres έχει έφεση στα στρατιωτικά και εξοπλιστικά θέματα - μάλιστα εμφανίζεται ως αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Πτήση και Διάστημα- αλλά αποδεικνύεται ότι δεν έχει την ικανότητα, τις γνώσεις και τις πηγές προκειμένου να "ελέγχει" εκείνους που πράγματι έχουν ρεπορτάζ.

Έτσι το 2017 αμφισβήτησε χωρίς κανένα στοιχείο και διέσυρε επαγγελματίες που είχαν ρεπορτάζ, και να που τα ελικόπτερα ήρθαν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα πλάνα της άφιξης των ελικοπτέρων (11 Μαΐου 2019) που σύμφωνα με τα Hoaxes δεν θα ερχόντουσαν ποτέ .Τα ελικόπτερα ήρθαν στην Ελλάδα όπως φαίνεται στο βίντεο από το δελτίο της ΕΡΤ αλλά και στο σημερινό (17-5-2019) ρεπορτάζ με τις αποκλειστικές φωτό του πολύπειρου δημοσιογράφου και ανταποκριτή του OPEN στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου (Hellasjournal). 
(πηγή: documentonews.gr  )Διαβάστε ακόμη: Τα ellinika hoaxes κάνουν μάθημα παραπληροφόρησης: "Οι χημικοί αεροψεκασμοί σώζουν ζωές και προστατεύουν τον πληθυσμό"!!

Δημοσίευση σχολίου

Blogger