«Ταπροβάνη νῆσος μεγίστη ἐν τῇ Ἰνδικῇ θαλάσσῃ. Ἀλέξανδρος ὁ καὶ Λύχνος νῆσος τετράπλευρος͵ ἁλιστέφανος Ταπροβάνη θηρονόμος πέπληθεν ἐϋρρίνων ἐλεφάντων».



Αυτοί που θα ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή της Αραβικής θάλασσας και της  Μεσόγειου ουσιαστικά θα έχουν τον μεγαλύτερο έλεγχο της γης. 

Η Ταπροβάνη αποτελούσε μεγάλο εμπορικό κόμβο μεταξύ της Κίνας και της Δύσης. 
Εδώ όλα τα αγαθά της Ανατολής συγκεντρώνονταν, από την Κίνα, την Ινδοκίνα, τις Μαλδίβες, την Καλλιάνα (κοντά στη Βομβάη), τον Ινδό και την ακτή του Μαλαμπάρ: μετάξι, αλόη, μοσχοκάρφι, σανταλόξυλο, πιπέρι, χαλκός, μόσχος, πολύτιμοι λίθοι. 


Ο καθηγητής Νικόλαος Λάος σε δημοσίευσή του στο facebook αναφέρει σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Σρι Λάνκα τα εξής: 

«Η πρόσφατη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Σρι Λάνκα συνδέεται με "μαύρη επιχείρηση" των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την υπονόμευση της κινεζικής γεωοικονομικής επέκτασης
Θα φανεί δημοσίως αν ακολουθήσει εγκατάσταση εκεί μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης, όπως απεργάζονται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. 
Προς τον παρόν, το τρομοκρατικό χτύπημα, επισήμως, αποδίδεται σε "Μουσουλμάνους", αιτιολογικό-πρόσχημα που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αμερικανικοί μηχανισμοί προπαγάνδας για να καλύπτουν μαύρες επιχειρήσεις (καθώς χρησιμοποιούνται όντως "τζιχαντιστές" κοπής CIA)».


Πράγματι μια αμερικανική βάση στη Σρι Λάνκα θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να υλοποιηθούν εκατέρωθεν τα περαιτέρω σχέδια τους...





Άραγε όμως σε ποια περιοχή στοχεύουν ;;;




Το Άγιο Όρος (Sri Padaya)


Μια μικρή πόλη που ονομάζεται Kuruwita που βρίσκεται σε απόσταση 82χλμ. από το Colombo της Σρι Λάνκα. Το Kuruwita βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Colombo - Ratnapura και βρίσκεται 9χλμ. πριν από το Ratnapura. Για να φτάσετε στο μονοπάτι, πλησιάζετε σε ένα μικρό χωριουδάκι που ονομάζεται "Adavikanda". 
Η κοντινότερη πόλη σε αυτό το χωριουδάκι είναι η Erathna. Όταν περάστε την Erathna σε περίπου 1,5 χλμ. θα φτάσετε στο μονοπάτι της Adavikanda.



Αναζητώντας πιο πάνω από το μονοπάτι της Adavikanda θα δείτε το βουνό "Heen Piduruthalawa" (~ 1.500 μ.). 
Αν παρατηρήσετε τον ορεινό όγκο που επεκτείνεται προς το πόδι του Αδάμ θα βρείτε το παρακάτω σημείο: 


Η  διαδρομή Kuruwita-Erathna προς το πόδι του Αδάμ κρύβει πολλά μυστικά, ενδεικτικά δείχνουμε ένα από τα πολλά ενεργειακά σημεία του ιδιαίτερου αυτού νησιού.



Αυτά τα ιερά βουνά της Ταπροβάνης έχουν κάποια ενεργειακά σημεία που έχουν ιδιότητες τηλεμεταφοράς, ενώ άλλα δημιουργούν χωροχρονικές πύλες.

Ο απόηχος της απόμακρης κι απόκοσμης τοποθεσίας αυτής περιγράφεται από τους αρχαίους ως εξής:

«Οἱ δὲ ἐγχώριοι καὶ οἱ βασιλεῖς ἀλλόφυλοί εἰσιν. Ἱερὰ δὲ πολλὰ ἔχουσιν ἐν αὐτῇ τῇ νήσῳ· εἰς ἕνα δὲ ἱερὸν αὐτῶν ἐφ΄ ὑψηλοῦ κείμενόν ἐστιν ἕνα ὑακίνθιν͵ ὥς φασι͵ πυρροῦν καὶ μέγα ὂν ὡς στρόβιλος μέγας· καὶ λάμπει μακρόθεν͵ μάλιστα τοῦ ἡλίου αὐτὸ περιλάμποντος͵ ἀτίμητον θέαμα ὄν».

Επίσης το συγκεκριμένο νησί παρουσιάζει ενεργειακό ενδιαφέρον λόγω των σπάνιων πετρωμάτων και ορυκτών του. 
Πρέπει να ξέρετε ότι τα ρουμπίνια που βρίσκονται σε τούτο το νησί και σε καμιάν άλλη χώρα δεν υπάρχουν πέρα από αυτήν. 
Ακόμη βρίσκουμε ζαφείρια, τοπάζια, αμέθυστους και τόσα άλλα πολύτιμα πετράδια. 
Τα παλαιότερα χρόνια  υπήρχε η φήμη για τον λεγόμενο βασιλικό υάκινθο. Ο βασιλικός υάκινθος της Ταπροβάνης  αναφέρεται ως το πυρρό πετράδι
«Τώρα… θα σας πω για το πιο πολυτίμητο πράμα που υπάρχει στον κόσμο. Πρέπει να ξέρετε ότι τα ρουμπίνια βρίσκονται σε τούτο το νησί και σε καμμιάν άλλη χώρα πέρα από αυτήν. Βρίσκουν ακόμη και ζαφείρια και τοπάζια και αμέθυστους και τόσα άλλα πολύτιμα πετράδια. Κι ο βασιλιάς του νησιού κατέχει ένα ρουμπίνι που είναι το ομορφότερο και μεγαλύτερο του κόσμου· θα σας το περιγράψω. Είναι στο μήκος σχεδόν σαν την παλάμη, και έχει πάχος όσο ένα αντρίκιο μπράτσο· το πιο λαμπρό πράγμα να δει κανείς στη γη! τελείως αψεγάδιαστο και κατακόκκινο σαν τη φωτιά. Τόση μεγάλη είν’ η αξία του που δεν μπορεί καν να καθοριστεί τιμή γι’ αυτό σε χρήμα. Μάθετε ακόμα πως ο Μέγας Χαν έστειλε μια πρεσβεία και παρακάλεσε τον βασιλιά να του πουλήσει τούτο το ρουμπίνι χαρίζοντάς του την ικανοποίηση της μεγάλης επιθυμίας του, και πρόσφερε για αντάλλαγμα μια πόλη, ή για την ακρίβεια ό,τι ο βασιλιάς ’θελε ορίσει. Ο βασιλιάς όμως απάντησε πως δεν θα το πουλούσε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες γιατί προερχόταν από τους προγόνους του» 
(Μάρκο Πόλο, Τα ταξίδια).




Φαίνεται πως τα ρουμπίνια και οι πολύτιμοι λίθοι, η σμαράγδινη φύση κι οι πελώριοι ελέφαντες, αλλά και το πάτημα του Αδάμ γιγάντωναν τον μύθο που έκρυβε τις ουράνιες πύλες του. 



Συνεχίζεται...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger