Το ηφαίστειο Mount Agung του Μπαλί ξέσπασε την Παρασκευή, εξαπλώνεται στάχτη σε όλο το νησί της Ινδονησίας και αναγκάζει τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο να ακυρωθούν. 





Η έκρηξη έγινε την Παρασκευή το βράδυ και διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, η λάβα άρχισε να εκτοξεύεται από τον κρατήρα και κάτω από την πλαγιά για τρία χιλιόμετρα.




Το ηφαίστειο Mount Agung ενεργοποιήθηκε ξανά το 2017 μετά από μισό αιώνα ύπνου μετά από μια μεγάλη έκρηξη το 1963. Αυτή είναι η τρίτη φορά που το ηφαίστειο ξέσπασε αυτό το μήνα, ενώ τα άλλα δύο περιστατικά συνέβησαν στις 12 Μαΐου και 18 Μαΐου.

Η Γενική Διεύθυνση Αεροπορικών Μεταφορών δήλωσε ότι τέσσερις πτήσεις προς το Μπαλί εκτράπηκαν και πέντε πτήσεις από τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό ακυρώθηκαν λόγω ηφαιστειακής τέφρας.  
Η ηφαιστειακή τέφρα  επηρέασε τα χωριά στις κοντινές περιοχές Karangasem και Bangli, σύμφωνα με το  Sydney Morning Herald .


Δεν ζητήθηκε άμεση εκκένωση, καθώς τα χωριά βρίσκονται μέσα στην ασφαλή ζώνη, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών. 


Δημοσίευση σχολίου

Blogger