ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ YAVUZ. ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...

«Όλα για όλα» είναι αποφασισμένη να τα παίζει η Τουρκία προκαλώντας ταυτόχρονα δύο κρίσεις σςε δύο διαφορετικά σημεία, ένα στο Καστελόριζο και ένα στην κυπριακή ΑΟΖ.





Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή της Κυριακής» σε χάρτη που δημοσιεύει αποτυπώνει την ερευνητική δράση της Τουρκίας, η οποία έχει την πολυτέλεια να προχωρεί σε προκλήσεις όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο.

Την ίδια ώρα, με απόρρητο έγγραφο που έστειλε η Τουρκία στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ τα προειδοποιεί ότι θα υπάρξει ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ εάν εμπλακούν.


Σύμφωνα με χάρτη που παρουσιάζει η "Σημερινή της Κυριακής" η Άγκυρα επιδιώκει:

1. Να δημιουργήσει τετελεσμένα στη θάλασσα πλησίον του Καστελορίζου

2. Πλησίον του οικοπέδου 4 που είναι το λεγόμενο τριεθνές σημείο, η ένωση της κυπριακής, ισραηλινής και αιγυπτιακής ΑΟΖ.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η «αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδας είναι η περιοχή του Καστελόριζου ως προς τις γεωτρήσεις.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, «είναι ένα καλό timing να προκαλέσει η Τουρκία την Ελλάδα γιατί θα την φέρει μπροστά σε δίλημμα:

Ή θα σωπάσει και θα υποστεί ταπείνωση, αποδεχόμενη την δημιουργία γκρίζων ζωνών που θα είναι προέκταση εκείνων του Αιγαίου ή θα επιδιώξει να εκδιώξει τον εισβολέα, οπότε θα υπάρξει κλιμάκωση μιας «μίνι» κρίσης που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει».




πηγή: stoxos.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger