Γιατί αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Η Τουρκία έχει μόνο μια επιλογή για αποφύγει την κρίση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Να αφήσει αχρησιμοποίητους τους πυραύλους», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα

«Παραμένει μυστήριο γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε σε αυτήν την επιζήμια για την Τουρκία, αγορά των S-400», γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Η Τουρκία έχει μόνο μια επιλογή για αποφύγει την κρίση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

Να αφήσει αχρησιμοποίητους τους πυραύλους S-400 και να καταβάλλει το υπόλοιπο αντίτιμο στη Ρωσία. Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία το αμυντικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστούν αυτόματα αμερικανικές κυρώσεις. Και ορθώς, διότι οι S-400 απειλούν την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, μιας και είναι σε θέση να εντοπίσουν τα αμερικανικά «αόρατα» μαχητικά F-35. Σε περίπτωση που επιμείνει πράγματι ο Τούρκος Πρόεδρος, την Άγκυρα περιμένουν και άλλα δεινά, πέρα των κυρώσεων σε βάρος της οικονομίας και του στρατού. Μελλοντικά η Ουάσιγκτον δεν θα κάνει και τόσο εύκολα παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία».


πηγή: crashonline.gr

loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger