Στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μεταφέρονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥΠ είχε υπαχθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου το 2009.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για τη «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ. 2.
H Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως οργανώθηκε με το π.δ. 29/2018 (Α’ 58) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2016 για την μεταφορά αρμοδιοτήτων
Την απόλυτη αντίθεσή της στην μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΕΥΠ στον κ. Παππά είχε εκφράσει η Νέα Δημοκρατία, τον Νοέμβριο του 2016 με ανακοίνωση χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.


«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους», είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

πηγή: viadiplomacy.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger