Οι Σύμβουλοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ οι κ.κ. παρακάτω, μόλις ανακάλυψαν προχθές 14.11.2019 ότι είσαι για τα μπάζα...πάλι, και θα πρέπει να κάνεις και άλλες θυσίες, στο τέλος θα τους δώσετε και τα παιδιά σας.
Τα ΜΜΕ σου λένε παραμύθια με δράκους…!

Ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται να επιβραδυνθεί. Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά μέχρι στιγμής έχει πέσει κάτω από τις προσδοκίες. Η ανεργία παραμένει υψηλή και η οικονομική δραστηριότητα είναι κάτω από τις δυνατότητες. Παρά τις βελτιώσεις, οι ισολογισμοί των τραπεζών υποβαθμίζονται σημαντικά και οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν το ποσό των (καθαρών) πιστώσεων που παρέχονται στην οικονομία. 

Οι Εκτελεστικοί Σύμβουλοι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι αρχές κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων κατά την περίοδο του προγράμματος, καθώς και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έλαβαν θετική σημείωση για τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης να ακολουθήσει φιλικές προς την ανάπτυξη και χωρίς αποκλεισμούς πολιτικές και χαιρέτισε τις πρώιμες ενέργειες πολιτικής τους. Ωστόσο, τόνισαν ότι είναι απαραίτητη η διαρκής και βαθύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη πλήρους φάσματος εργαλείων πολιτικής και η ισχυρή πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η κοινωνική ένταξη. 

Οι Διευθυντές τόνισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ικανότητας υποστήριξης της ανάπτυξης. Από την άποψη αυτή, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης των επιπτώσεων της κυβέρνησης (NPE), επισημαίνοντας ότι το προτεινόμενο από το κράτος σύστημα εγγυήσεων για την εγγύηση τιτλοποίησης μέσω NPE θα μπορούσε να παράσχει σημαντική υποστήριξη. Ωστόσο, οι Διευθυντές τόνισαν τη σημασία της υιοθέτησης μιας πιο ολοκληρωμένης, φιλόδοξης και καλά συντονισμένης στρατηγικής για τον καθαρισμό των τραπεζικών ισολογισμών, βασιζόμενοι σε μηχανισμούς βασιζόμενους στην αγορά (με οποιαδήποτε δημόσια υποστήριξη υπόκειται σε αξιολογήσεις κόστους-αποτελεσματικότητας). Αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν περαιτέρω βελτιώσεις στο νομικό δημοσιονομικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης ιδίως της αναθεώρησης του νόμου περί προσωπικής αφερεγγυότητας για την εξάλειψη της πρωτοβάθμιας προστασίας ενυπόθηκων δανείων προκειμένου να ενισχυθεί η πειθαρχία των πληρωμών. 

Οι διευθυντές σημείωσαν τη σημασία της συνεχούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και της διακυβέρνησης του δημόσιου τομέα. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη πρόοδο στην ενίσχυση του καθεστώτος καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της καταπολέμησης της δωροδοκίας, αλλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, προέτρεψαν τις αρχές να ενισχύσουν τη διαχείριση των δημόσιων εσόδων (συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της φορολογικής επιβολής), να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του δικαστικού συστήματος (συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των συμβάσεων) και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς.

ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ

Τάδε έφη Μανώλης Χατζησάββας από τον Άγιο Ισίδωρο Ρόδου



 Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger