Γιώργος Τράγκας: «Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου ετοιμάζει μεγάλα χουνέρια στους Τούρκους»
"Δεν πρόκειται η Λιβύη να εφαρμόσει το σύμφωνο με το οποίο ανακηρύχθηκε η ΑΟΖ. Ο Χαφτάρ θα θριαμβεύσει και θα εισβάλλει στην Τρίπολη"

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά 90,1 FM»


Για να πάμε σε παραχωρήσεις στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευση της περιοχής, πρέπει να υπάρχει προδότης στην Αθήνα.
Για να δώσουμε στην Τουρκία σκόνη και βότσαλα από το Καστελόριζο, την Κρήτη και τα νησιά μας, πρέπει να υπάρχει μειοδότης στην Αθήνα. Δεν μπορεί να υπάρξει μοιρασιά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Όποιος το κάνει, δεν θα καταστραφεί μόνο πολιτικά αλλά θα ανατινάξει όλη τη μνημονιακή λάβα, όλο το δοσιλογισμό που συγκεντρώθηκε 10 χρόνια στην Αθήνα.
Όποιος αποπειραθεί να υπογράψει καινούργιες Πρέσπες θα ριχθεί εις το πυρ το εξώτερον. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν δυνάμεις καταστολής, θα ξεσπάσει εμφύλιος εναντίον εκείνων που θα δεχθούν τετελεσμένα υπέρ των Τούρκων.
Σύμφωνα με όσα μαθαίνω και με όσα εκτιμώ, το μεγάλο πρόβλημα του κου Ερντογάν είναι οι δυνάμεις του στρατού της Λιβύης. Οι περισσότεροι αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή Ευελπίδων, τη σχολή δοκίμων και τη σχολή Ικάρων. Μιλάνε ελληνικά και εντός ολίγου θα αποδείξουν στον Ερντογάν ότι δεν έχει καμία επιρροή στη Λιβύη. Δεν πρόκειται η Λιβύη να εφαρμόσει το σύμφωνο αυτό, με το οποίο ανακηρύχθηκε η ΑΟΖ. Εντός ολίγου ο Χαφτάρ θα θριαμβεύσει και θα εισβάλλει στην Τρίπολη. Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου που έρχεται στην Αθήνα μαζί με άλλους ανώτερους αξιωματικούς ετοιμάζουν μεγάλα χουνέρια στους Τούρκους.
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ είχαν έρθει στην Αθήνα εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων του Χαφτάρ, είχαν επισκεφτεί τον Τσίπρα και τον Αποστολάκη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που παίρνω από Λιβύη, είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία.
Εκτιμώ ότι στη διάτρητη από δοσιλόγους, εθνοτερμίτες και πράκτορες Αθήνα τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα αν δεν αναχαιτίσουμε όλα αυτά τα αντεθνικά στοιχεία. Ο κος Ερντογάν καίγεται να πάμε σε διμερείς συνομιλίες, προκειμένου να δώσει έναν νομιμοφανή μανδύα στις παράνομες επιδιώξεις του. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να απαντήσουμε εντός 30 ημερών στον ΟΗΕ, υποβάλλοντας δική μας ΑΟΖ με την Κύπρο και δικούς μας χάρτες. Και αυτό πιθανότατα- αυτή είναι η διαδικασία – θα παραπεμφθεί από τον οργανισμό σε διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Μέχρι τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποχρέωση να σφραγίσει τον Έβρο και να πάρει πρόσθετα αμυντικά μέτρα κατά μήκος των συνόρων. Είναι επίσης καιρός τα μορμολύκεια της διαπλοκής να συμβάλλουν παντοιοτρόπως στην άμυνα της χώρας. Θα πρέπει να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και θα πρέπει ο Μητσοτάκης να μην ακολουθήσει τα χνάρια του Τσίπρα στα εθνικά θέματα. Η Κρήτη πρέπει να ενισχυθεί, όπως και η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά. Οι πλούσιοι των Αθηνών πρέπει να καταβάλλουν ειδικό φόρο, που πρέπει να πηγαίνει απευθείας στις ένοπλες δυνάμεις. Οι σχέσεις με το Ισραήλ – εδώ και τώρα – πρέπει να ενισχυθούν. Επίσης, πρέπει να αναζητηθεί και να εμφανιστεί έμπρακτη απόδειξη της συμμαχίας με την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Είναι καιρός, επίσης, να αναζητήσουμε την εμφάνιση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στη θάλασσά μας. Ας ελπίσουμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει τρόπους να βελτιώσει τις σχέσεις μας με τον κο Τραμπ, που δηλώνει στενός φίλος του Ερντογάν.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης στηρίζουν την Ελλάδα και αποκηρύσσουν όσα κάνει ο κος Σάρατς. Ήδη – όπως λέει ο κος Δένδιας- έχουμε απόλυτη στήριξη από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ολλανδία. Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΗΕ προβληματίζεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κύρωση του Λιβυκού κοινοβουλίου στην παράνομη αυτή συμφωνία. Έχει ψηφιστεί μόνο από το Τουρκικό κοινοβούλιο και ο κος της Τριπόλεως, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί στην Τρίπολη ή να αποχωρήσει την έχει περάσει μόνο από τη δική του υπογραφή και του πολιτικού συμβουλίου του, δηλαδή είναι άκυρη.

Ήδη άρχισαν να μιλάνε αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί των Λιβυκών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα βυθίσουν τα τουρκικά πλοία. Ο Φαράζ Ελ Μακντάουι, αρχηγός του λιβυκού στόλου, δήλωσε ότι έχει διαταγή από το Χαφτάρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία. Οι περισσότεροι Λίβυοι αξιωματικοί, όπως ο Μακντάουι μιλάνε άπταιστα ελληνικά.

Επιμένω ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, πρόσθετα μέτρα. Όπως έχω πει -σε εκατοντάδες εκπομπές μου – οι οποίες θα συνεχιστούν σε ένα πλήθος συχνοτήτων, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους Γερμανούς και γενικά τους ευρωπαίους. Ήδη, ο Δένδιας και το υπουργείο Εξωτερικών ξύπνησαν και κινητοποιούνται ευρύτατα. Ο υπουργός Εξωτερικών απαίτησε κυρώσεις αλλά οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν την Άγκυρα. Κάποια στιγμή πρέπει ο πρωθυπουργός και όλοι μας να υπενθυμίσουμε στους ευρωπαίους, ότι είμαστε ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε.
Πρέπει να πω προς την πλευρά της αντιπολίτευσης και φυσικά του κου Τσίπρα ότι δεν πρέπει να είναι υπερβολικοί στις επικρίσεις τους εναντίον του κου Χρυσοχοίδη και της αστυνομίας. Πράγματι, υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από ορισμένους αστυνομικούς που έδειραν άγρια διαδηλωτές ή τους γύμνωσαν άνευ ουσιαστικής αιτίας. Πράγματι, είδα εικόνες μεμονωμένες από βίαιες συλλήψεις και ξυλοδαρμούς διαδηλωτών. Πρέπει να θυμάται η Κουμουνδούρου τους τόνους των χημικών και τον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών στις Πρέσπες. Πρέπει να θυμάται η Κουμουνδούρου ότι επί των ημερών της υπήρξαν καταγγελίες για 320 περιστατικά, 320 επιθέσεις αστυνομικής βίας. Πρέπει να πω στον κο Ραγκούση, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ότι η πεθερά μου που ήταν βαμμένο ΠΑΣΟΚ και οι συγγενείς μου στην Έδεσσα που ανήκαν στις δημοκρατικές δυνάμεις, πήγαν να διαδηλώσουν στις Πρέσπες και τους τσάκισαν τα χέρια και λιποθύμησαν από τα χημικά. Δεν θέλω να κάνω συμψηφισμούς σε θέματα αστυνομικής βίας αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι την ώρα της εθνικής κρίσης.
Και πρέπει να καταλάβουν όλες οι παρατάξεις, ακόμα και τα θερμόαιμα νιάτα, ότι δεν διάγουμε μια περίοδο – όπως η συνήθης – και ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε όλοι αυτό που ποτέ δεν θα ξαναπάρουμε.
Σφραγίστε την Ελλάδα. Σφραγίστε τα σύνορα. Ατσαλώστε την άμυνα. Σε κάθε ακτή πολυβολεία. Τάγματα πολιτοφυλακής με συμμετοχή γυναικών σε όλα τα νησιά και σε όλες τις περιοχές. Άπαντες οι πλούσιοι πρέπει να συνεισφέρουν στο ταμείο των ενόπλων δυνάμεων. Για να αποτραπεί το κακό όλη η ομογένεια πρέπει να στηρίξει την πατρίδα σε όποιο μέρος ζει και εργάζεται. Γράψτε άρθρα για την προκλητικότητα της Τουρκίας. Φωτίστε τη βαρβαρότητα και την επιθετικότητα του Ερντογάν. Πιέστε όλες τις κυβερνήσεις. Πιέστε τους ξένους πολιτικούς που είναι φίλοι σας. Μην αφήνετε ευκαιρία που να μην μιλάτε για τη βουλιμία της Τουρκίας και για το πόσο κίνδυνος είναι για τη διεθνή ασφάλεια. Επίσης, πάψτε οι εντός των τειχών να μιλάτε κάθε μέρα για το πόσο μεγάλη είναι η Τουρκία και πόσα όπλα αγόρασε ο Ερντογάν και πως θα μας καταπιεί ο Ακάρ. Μιλήστε για την πείνα του τουρκικού λαού. Μιλήστε για την κατρακύλα της λίρας. Πείτε μας πόσα βασανιστήρια κάνει ο Ερντογάν σε όσους αντιτίθενται.

Οι εκπομπές μου θα συνεχιστούν από πλήθος συχνοτήτων. Αργά χθες το βράδυ επήλθε συμφωνία με την ιδιοκτησία των Παραπολιτικών. Επεκτείνεται η παρουσία μου εδώ για ένα χρόνο μέχρι το Φεβρουάριο του 2021. Λιγότερα λεφτά, ίδια ελευθερία λόγου. Επίσης, με βάση τη συμφωνία και τα χέρια που δώσαμε χθες το βράδυ η εκπομπή μπορεί να μεταδίδεται με την ίδια ποιότητα ήχου είτε από την Αθήνα, είτε από τον Πειραιά, είτε από στούντιο του εξωτερικού. Με βάση τη συμφωνία η εκπομπή μου γράφεται και τηλεοπτικά και μεταδίδεται από τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, έχω δικαίωμα να δώσω την εκπομπή μου σε άλλους περιφερειακούς ή σταθμούς της ομογένειας, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους ήδη συνεργαζόμενους. Επίσης, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν θα παραμείνουμε ή όχι ή θα επιστρέψουμε στο 8-10 που έκανα πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ιδιοκτησία που με εμπιστεύεται για μια ακόμη χρονιά. Πολύ δύσκολη χρονιά για όλους».
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Αφού τα 'πε ο Τ(Φ)ράγκας, οι άλλοι περισσεύουμε... Εντάξει; Λευτερωθήκαμε;; Να βγούμε να πανηγυρίσουμε;; Εκτόνωση των όμοιών του "προσφέρει" ο Τράγκας. Τίποτε άλλο. Ας πάει να ζήσει έξω με τα τόσα πλούτη του για ν' απαλλάγούμε από την παρουσία του. Αλλά δυστυχώς δεν το κάνει. Τι κάνει; Μας... βάζει να ζητιανέψουμε ξανά για βοήθεια από ΕΕ; Τον καταλάβαμε πια το μέγα συστημικό γρανάζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει διεθνές δίκαιο και θα τα δούμε... Τις εξελίξεις -αν υπάρξουν- και όλα τα σχετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή