Τζιχάντ χωρίς έλεος.

Τζιχάντ μέχρι οριστικής δικαιώσεως ξεκίνησε από εχθές το Ιράν, μετά την αναγγελία του θανάτου του Υποστρατήγου Κασέμ Σολεϊμανί (φωτό 3). Από 'δω και πέρα, τα πράγματα σφίγγουν. Σύσσωμος ο ισλαμικός κόσμος, ενώνεται με τους Ιρανούς και υψώνουν γροθιά εκδίκησης. Αυτό τουλάχιστον προμηνύει η ύψωση της ιερής κόκκινης σημαίας (φωτό 1) στο Τέμενος του Τζαμκαράν (φωτό 2) στην πόλη Κομ, που αποτελεί την πιο ιερή πόλη του Ιράν. Η σημαία αυτή, είναι συνήθως γαλάζια. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιρανική παράδοση, μετατρέπεται σε κόκκινη όταν ο εχθρός δολοφονήσει έναν σημαντικό ηγέτη.



Για την ιστορία και μόνο, να θυμίσω ότι ο Υποστράτηγος Κασέμ Σολεϊμανί ήταν Ιρανός στρατιωτικός ηγέτης, και διοικητής των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των «Φρουρών της Επανάστασης» για ειδικές επιχειρήσεις εκτός των ιρανικών συνόρων. Οι Αλ-Κουντς, υπό την ηγεσία του Σολεϊμανί παρείχαν στήριξη στις δυνάμεις Χαμάς και Χεζμπολάχ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο. Αποτελούσε στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης, εδώ και αρκετό καιρό, ώσπου εχθές, 3 Ιανουαρίου του 2020 (μόλις 8 ημέρες πριν από τα γενέθλιά του που είναι στις 11 Ιανουαρίου ) ο Σολεϊμανί σκοτώθηκε έπειτα από επιχείρηση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Ο θάνατος του Σολεϊμανί επιβεβαιώθηκε από τον στρατό του Ιράν και το PressTV. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, η ειδική επιχείρηση για την εξουδετέρωση του Σολεϊμανί πραγματοποιήθηκε με εντολή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο δεν ειδοποιήθηκε για την επιχείρηση των ΗΠΑ. Οι «Times» της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο του Σολεϊμανί καταστράφηκε από πυραύλους που εκτόξευσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).
Κατά τα φαινόμενα, η όλη επιχείρηση τελούσε υπό την προσωπική ευθύνη και επίβλεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος απλός: Καθώς το εναντίον του κλίμα όσο πάει και διογκώνεται και η απόφαση για την παραπομπή του δείχνει να κρέμεται από μία κλωστή, μία τέτοιου είδους επιχείρηση, μπορεί να ανεβάσει και πάλι τα ποσοστά δημοφιλίας του.
Εκείνο όμως που ο Τραμπ δεν υπολόγισε μπροστά στα ποσοστά δημοφιλίας του, ήταν το κύρος του υποστρατήγου Σολεϊμανί. Η έπαρση της λεγόμενης "σημαίας του τζιχάντ" ​​στο Τέμενος Τζαμκαράν, μόνο τυχαία δεν είναι. Η βαρύτητα της δολοφονίας του Σολεϊμανί φαίνεται από τα λόγια του ηγέτη της ισλαμικής επανάστασης στο Ιράν, Ιμάμη Σαγιέτ Αλί Χαμενεΐι, ο όποιος τονίζει ότι «πλέον, ο Σολεϊμανί αποτελεί παγκόσμια εικόνα αντίστασης». Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σάγιεν Χασάν Νασράλα τον αποκαλεί «πλοίαρχο των μαρτύρων του Άξονα της Αντίστασης», τονίζοντας ότι η εκδίκηση του και των άλλων μαρτύρων είναι καθήκον όλων των μουτζαχεντίνων αντίστασης σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την «Αλ Μανάρ TV» κατά την έπαρση της κόκκινης σημαίας ακουγόταν από τα μεγάφωνα του Τεμένους η φράση: «Ω Αλλάχ, επιτάχυνε την επανεμφάνιση του θεματοφύλακα σου!»
Και φυσικά, άλλο που δε θέλουν οι απανταχού ισλαμιστές. Η δολοφονία του υποστρατήγου Σολεϊμανί στη Βαγδάτη, σηματοδοτεί πλέον την επίσημη έναρξη της Τζιχάντ (ιερός πόλεμος) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή βρίσκονται περίπου 3.550.000 ισλαμιστές, γίνεται αυτονόητο ότι βρισκόμαστε πάνω σε μια βραδυφλεγή βόμβα, έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Παρά το γεγονός ότι το Ιράν έχει ανακοινώσει ήδη ότι έχει 35 αμερικανικούς στόχους να πλήξει, τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι το μένος των ισλαμιστών δε θα χτυπήσει κι άλλες χώρες, εις το όνομα του Σολεϊμανί και του Αλλάχ...
(σ.σ. Το παρόν άρθρο αποτελεί προϊόν προσωπικής έρευνας και επιτρέπεται να το αναδημοσιεύσουν ΜΌΝΟ τα παρακάτω blog:
Φιλονόη
Διόδοτος
ΕργΔημΕργ και
Ιωκή
Κάθε άλλος, θα διωχθεί ποινικά, ακόμα και αν αναδημοσιεύσει ολόκληρο το άρθρο ή απόσπασμα αυτού, ή το χρησιμοποιήσει ως βάση για δικό του άρθρο. Επιτρέπεται η κοινοποίηση στο Facebook, ελεύθερα μόνο από το παρακάτω προφίλ της πηγής)
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Που οδηγούνται γενικότερα τα πράγματα είναι το θέμα... Οι οικονομικές κυρίως επιπτώσεις... Πόλεμος λοιπόν; Ή κάτι άλλο; Ποιες οι εξελίξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή