Γέμισε η Εγνατία οδός με στρατιωτικά οχήματα..


Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τη είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συγκαλείται εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο. 

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση και στη Μυτιλήνη, όπου πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν μαζικά τις τελευταίες ώρες από τα τουρκικά παράλια. 

Την ίδια στιγμή, που ο ΟΗΕ λέει πως η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα να προστατεύσει τα σύνορα της από την άλλη  ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Για το λόγο αυτό στάλθηκαν ισχυρές Στρατιωτικές Δυνάμεις προς τον Έβρο για να αποφευχθούν τυχόν καταστάσεις που θα διαταράξουν τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των συνόρων.

 Δείτε το βίντεο:



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger