ΘΕΛΕΙ ΠΛΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ: Oι Τούρκοι δεν τα βρήκαν με την Ρωσία για τα συμφέροντα των οικοπέδων 4 και 3 στην Κυπριακή ΑΟΖ ;





Η Ρωσία τρέχει τώρα να διαψεύσει τις φήμες για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

Φήμες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο στις 27 Φεβρουαρίου για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.


Η Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπογραμμίζει ότι:
«Χθες, 27 Φεβρουαρίου οι τρομοκράτες της Χαγιάτ Ταχρίρ Ασ-Σαμ επιχείρησαν επίθεση στο συριακό στρατό στην περιοχή του οικισμού Μπεχούν. Οι Σύροι απάντησαν στα πυρά, πετυχαίνοντας και Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις μάχης μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής πλευράς, καμία μονάδα του τουρκικού στρατού δεν υπήρχε και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Μετά την πληροφορία ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών, η ρωσική πλευρά έλαβε μέτρα για την κατάπαυση πυρός και για την μεταφορά τραυματιών και νεκρών στο έδαφος της Τουρκίας. Αεροπορία δεν χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή του Μπεχούν .»


Άμεσα έγινε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχοντας ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού.

Ενώ παράλληλα έκανε έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.


Επείγουσα σύσκεψη Ερντογάν με τις πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να διαψεύδουν την εν λόγο είδηση, τονίζοντας μάλιστα  ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Φαίνεται, πως οι Τούρκοι δεν τα βρήκαν με την Ρωσία για τα συμφέροντα των οικοπέδων 4 και 3 στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Γιατί όλα  δείχνουν μεταξύ των άλλων πως: 
Η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο τα οικόπεδα 3, και 4 στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά της χαλάει τα σχέδια η Ρωσία επειδή πλέον βάζει στην τελική ευθεία να μπουν μπροστινές σφήνες η TOTAL και η Eni για να ξεκινήσουν εντός Απριλίου τον μαραθώνιο των μέχρι και έξι γεωτρήσεων που έχουν προγραμματισμένες για τα τεμάχια 4 και 9 της Κυπριακή ΑΟΖ. 
Μάλιστα προσέξτε και αυτό:  Η γεώτρηση στο τεμάχιο 4 της ΑΟΖ του Λιβάνου, γίνεται επίσης για λογαριασμό των Total- Eni που σε κοινοπραξία και με τη ρωσική Novatek έχουν τα δικαιώματα του συγκεκριμένου τεμαχίου.»

Αν η Τουρκία τελικά κινηθεί κι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει άμεση εμπλοκή με τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή.

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger