Πάνω από 3.700.000 έλεγχοι για το ιστορικό όπλων έγιναν από την βάση δεδομένων του FBI την ώρα που 10.000.000 άνθρωποι είναι πλέον άνεργοι.

Κάπου στο Κονέκτικατ, ο Τζον τσεκάρει ένα Glock από πορσελάνη που μόλις αγόρασε για να νιώθει πιο ασφαλής, αυτός και η οικογένειά του.

Ο Τζον φοβάται και δεν είναι ο μόνος. Έχει μαζί του άλλα 2.400.000 Αμερικανών που τον Μάρτιο έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις όπλων, αγοράζοντας από περίστροφα μέχρι καραμπίνες και αυτόματα.

Η πανδημία του κορωνοϊού που τώρα χτυπάει τις ΗΠΑ, οι 10.000.000 άνεργοι, ο κατ’ οίκον περιορισμός και η κατάσταση που διαμορφώνεται τρόμαξε τους ανθρώπους που επέλεξαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Φοβούμενοι ότι κάποιοι απελπισμένοι θα εισβάλουν στα σπίτια τους, οι Αμερικανοί έτρεξαν στα οπλοπωλεία, σήκωσαν ό,τι βρήκαν και ταμπουρώνονται πλέον στα σπίτια τους αρματωμένοι με Μάγκνουμ, ημιαυτόματα Ούζι ακόμη και Μ-16.


Η αγορά όπλων στις ΗΠΑ είναι από τις πλέον κερδοφόρες και κάθε χρόνο δεκάδες εκθέσεις διοργανώνονται σε όλη την χώρα, όπου οι φανατικοί θαυμάζουν τα νέα προϊόντα!

Αυτά που μοσχοπουλήθηκαν τον Μάρτιο σε φοβισμένους Αμερικανούς που αποφάσισαν να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο αν χειροτερέψει η κατάσταση, το ερχόμενο διάστημα.

Η βάση δεδομένων του FBI για τα όπλα διεξήγαγε μόνο τον περασμένο μήνα πάνω από 3.700.000 χιλιάδες ελέγχους σε σειριακούς αριθμούς όπλων εκ των οποίων τα 2.400.000 αφορούσαν νέες αγορές.

Ήταν ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί την τελευταία 20ετία και 2,4 εκατομμύρια των πωλήσεων προέκυψαν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τα στοιχεία κορυφαίων βιομηχανιών πυροβόλων όπλων.

Η αύξηση των πωλήσεων έφτασε το 80% σε σχέση με ποσοστό του περσινού Μαρτίου, ενώ περίπου 1.200.000 συνολικά έλεγχοι που αφορούν το ιστορικό ενός όπλου διεξήχθησαν σε μια μόνο εβδομάδα σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI.

Οι αριθμοί τρομάζουν και δείχνουν πως η πανδημία προκάλεσε κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για κατοχή όπλων, ενώ καταστήματα πυροβόλων όπλων πλημμύρισαν από πανικόβλητους αγοραστές σύμφωνα με τον Guardian.

Πολλοί από αυτούς αγόραζαν όπλο για πρώτη φορά στην ζωή τους ενώ την εβδομάδα 16-23 Μαρτίου οι ουρές έξω από οπλοπωλεία στην πολιτεία της Καλιφόρνια προσομοίαζαν σε μεγάλο βαθμό αυτές στα σούπερ μάρκετ.



Την Παρασκευή 20 του μήνα έσπασε το ρεκόρ ελέγχων στο ιστορικό πυροβόλων όπλων αφού σε μία μέρα ελέγχθηκαν 210.308 όπλα!

Οι απίστευτες πωλήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί πλέον φοβούνται ότι το ερχόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να ζήσουν σκηνές από το «Contagion», με πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και σε κατοικίες.

Γι’ αυτό και ταμπουρώνονται πλέον οπλισμένοι στα σπίτια τους, οι περισσότεροι χωρίς να έχουν κρατήσει ξανά όπλο στα χέρια τους, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Φοβισμένοι, ευάλωτοι και πάνω απ’ όλα τρομαγμένοι κατέφυγαν στην αγορά ενός όπλου, αγνοώντας ακόμη και τα στοιχειώδη για την χρήση τους.

Κι αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο σε όλη αυτή την παράνοια που μπορεί να προκύψει από την επιδημία του κορωνοϊού στην χώρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Του προέδρου που μέχρι πρότινος γέλαγε αγνοώντας το καμπανάκι του κινδύνου που είχε ήδη χτυπήσει για την Αμερική, λέγοντας ότι ο ιός δεν θα μας ακουμπήσει και ότι οι πολίτες της χώρας θα γιορτάσουν κανονικά το Πάσχα.


Πηγή: ihunt.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Δεν πρέπει να γίνει κάτι, να κάνει κάτι ως πρόεδρος γι' αυτή την κατάσταση τώρα; Μα τόσα όπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή