Ο Στρατηγός Λάμπρος Χουλιάρας δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook το παρακάτω άρθρο, προτείνοντας να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία :


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΤΙ ;
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ;


Κάποια στιγμή, μετά από 3-4 μήνες τα κύρια υγειονομικά προβλήματα της γρίπης θα περάσουν και μετά τι; πως θα πορευτούμε στα απόνερα της γρίπης; Τα σενάρια είναι εφιαλτικά και θα κάνουν την επώδυνη δεκαετή κρίση χρέους που περάσαμε να μοιάζει με παραθεριστικές ευχάριστες διακοπές. Προσωπικά, τις οικονομικές συνέπειες τις θέτω σε δεύτερη μοίρα και δεν θεωρώ ότι η οικονομία είναι «πάνω από όλα», ιδίως όταν αυτό έχει να κάνει με την επιβίωση και τη συνέχεια τους Έθνους. Είμαι σκεπτικιστής, όταν ο καπιταλισμός δρα ανεξέλεγκτα με διεθνιστικό τρόπο καταργώντας παραδόσεις, θρησκείες, δομές και εθνικές ταυτότητες, «πολτοποιώντας» τα σε ένα γκρίζο μείγμα, αυτό του ανώνυμου- καταναλωτή και του ανθρώπου- αριθμού. Παρόλα αυτά, δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι η Οικονομία αποτελεί δομικό στοιχείο ενός Έθνους, και κυρίως στους άκρως ανταγωνιστικούς καιρούς που ζούμε. Έθνη χωρίς σοβαρή οικονομία παρακμάζουν, με άκρως εκφυλιστικά φαινόμενα όπως, η μαζική μετανάστευση νέων σε άλλες πατρίδες, η έκπτωση των ηθών, η αδυναμία συντήρησης της εθνικής τους ταυτότητας και άμυνας.
Διεθνώς σήμερα, από την μια μεριά έχουμε, την Ε.Ε. να κλυδωνίζεται με αβέβαιο το μέλλον της στην μετά κορωνοιό εποχή. Από την άλλη η παγκόσμια Γεωπολιτική πολυπλοκότητα είναι σαν κινούμενη άμμος, πότε από εδώ και πότε από εκεί.
Η κυβέρνησή μας, έχει να διαχειριστεί ένα εκρηκτικό μείγμα αυτό τον καιρό: από την μία τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, από την άλλη την προστασία της οικονομίας ώστε η επερχόμενη ζημιά να μην είναι δυσβάσταχτη, ιδίως μετά την δεκαετή κρίση χρέους που υπεστήκαμε, καθώς, να μη παραβλέψουμε και αμελήσουμε την υπεράσπιση των ζωτικών μας εθνικών συμφερόντων, εντός ή εκτός των συνασπισμών.
Η κυβέρνηση μας προκειμένου, να βοηθήσει και να μην μπλοκάρει το εξασθενημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας της, επέβαλλε προληπτικά την απόλυτη καραντίνα, διότι τα ολέθρια αποτελέσματα θα αναδείκνυαν τις τραγικές ευθύνες των κυβερνώντων. Αυτό βέβαια, υπονομεύει την οικονομική ομαλότητα, καθώς μέτρα και ανάπτυξη είναι αντιστρόφως ανάλογες έννοιες, αφού η οικονομία μιας χώρας είναι σαν τον καρχαρία: αν δεν κινείται, θα πεθάνει. Αυτή την στιγμή ζούμε ένα πρωτοφανές σε κλίμακα lockdown, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των κλάδων που λειτουργούσαν είναι σε πλήρη παύση με αβέβαια την προοπτική επαναλειτουργίας των. Μετά τις αρχικές εκτιμήσεις κρατικών λειτουργών όπως του κ. Γιάννη Στουρνάρα για 0% ανάπτυξη το 2020 και του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για μέχρι 3% ύφεση το 2020, ήρθαν οι «σφαλιάρες ρεαλισμού» από την UniCredit Research που περιμένει μείωση του ΑΕΠ μας κατά 18,6% και από τον διεθνή έγκριτο οργανισμό ΟΟΣΑ για κατάρρευση του ΑΕΠ μας κατά 35% τη περίοδο της κρίσης, καθότι οι οικονομικοί κλάδοι που θα πληγούν περισσότερο είναι αυτοί που αποτελούν και τις οικονομικές ναυαρχίδες π.χ. Τουρισμός, μεταφορές κ.ο.κ., συνεπώς το πιθανότερο αυτό σενάριο σκόπιμα η Κυβέρνηση μας το αποκρύπτει αφήνοντας να το διαχειριστεί κατά το δοκούν ανάλογα με τη πορεία των εξελίξεων και μετά τις εκλογές που θα προκαλέσει το 2020.
Η κυβέρνηση της χώρας, οφείλει κάτω από αυτές τις συνθήκες να εξελιχθεί σε εθνική, πρέπει να βρει άμεσα τρόπο να ανακόψει αυτή την πορεία που έχει πάρει η χώρα, και αφού συνυπολογίσει την ζημιά που θα υποστούμε ( ανέχεια, μείωση της παραγωγής, ανεργία, περαιτέρω μεταναστεύσεις νέων μας στο εξωτερικό, περαιτέρω υπογεννητικότητα των Ελλήνων, κοινωνική αναταραχή, περαιτέρω επιθετική διάθεση από την Τουρκία), να μετατρέψει τη κρίση αυτή σε ευκαιρία, Αφύπνισης, Επιβίωσης και Δύναμης του Ελληνισμού,
Στο νέο αυτό πεδίο που προδιαγράφεται, απαιτούνται:
1. Οργάνωση και Κινητοποίηση του Παγκόσμιου Ομογενειακού Ελληνισμού. Αυτό οργάνωση του ελληνικού κοινοτισμού.
2..Αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας των Ελλήνων και πάταξη της αθρόας αφροασιατικής λαθρομετανάστευσης.
3. Παραμονή ή Ένταξη μας σε συμμαχίες, μόνον εφόσον εξασφαλίζεται η εθνική μας και η οικονομική μας επιβίωση, που θα εξασφαλίζεται η εδαφική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου. Θα πρέπει εδώ να έχουμε στο μυαλό μας και να προετοιμαζόμαστε για τη συγκρότηση Ελληνικής Ομοσπονδίας, που θα περιλαμβάνει ως συστατικά στοιχεία της τη Κύπρο μας και την αυτόνομη Βόρειο Ήπειρο, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η εθνική μας αυθυπαρξία και να μην διαταραχθούν οι μεταξύ μας υπάρχουσες εταιρικές σχέσεις, παρακάμπτοντας και αγνοώντας ακόμη και τις απειλές πολέμου ή ενσωμάτωσης της κατεχόμενης Β. Κύπρου στην Τουρκία. Αλήθεια ποιος είναι ο τρόμος της Τουρκίας; Μήπως δεν είναι η ΈΝΩΣΙΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ; Γιατί δεν την τρομοκρατούμε λοιπόν; Με πυρήνα δε την Ελληνική αυτή ομοσπονδία να επιδιωχθεί η δημιουργία μιας ευρύτερης Περιφερειακής Συνομοσπονδίας φίλιων λαών, με κοινές ανησυχίες.
4.Ενίσχυση και ενοποίηση Εθνικού Εκπαιδευτικού συστήματος και τη καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας. Υπό την πνευματική καθοδήγηση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, οργανωθεί η διοικητική ενοποίηση της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας για τις ελεύθερες Ελληνικές επαρχίες. Ενίσχυση και ενοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι το άριστο ανθρώπινο δυναμικό και τη φαρμακευτική βιομηχανία που διαθέτουμε, να καταστήσουμε την ομοσπονδία μας παγκόσμιο ιατρικό πρότυπο.
5. Τα συστατικά στοιχεία της ομοσπονδίας, θα ισχυροποιήσουν και αλληλεπικαλύψουν τις αδυναμίες των, θα επικρατήσουν στην Ν/Α Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο (Ενδιάμεσο Χώρο), θα εξασφαλίσουν τις θαλάσσιες ζώνες των (ποιος θα μπορεί τότε να αμφισβητήσει το εύρος της Εθνικής μας ΑΟΖ μας και αξιόπιστα να διεκδικεί να μπει ανάμεσα μας; στο Διαπόντειο ή στο Καστελλορίζειο Νησιωτικό Σύμπλεγμα;), θα επωφεληθούν της Γεωπολιτικής τους θέση και τους ανεξάντλητους φυσικούς πόρους των. Έτσι, τάχιστα θα ανακάμψουν από την αναπόφευκτη βαθειά οικονομική ύφεση, θα ευημερήσει το έθνος και η γύρω περιοχή.
6.Ενεργοποίηση του ναυτικού εμπορικού μας στόλου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκοσμίως (ελλαδικός και κυπριακός).
7.Ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και επαναφορά του Ελληνισμού στο κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού.
8.Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που λόγω περιβάλλοντος, εδάφους, ήλιου και θαλάσσης δύναται να καταστεί ποιοτικά μοναδικός και ποσοτικά να μας εξασφαλίσει την αυτάρκεια και την ευημερία. Δεν είναι δυνατόν να στηριζόμαστε ως έθνος μόνον στο τουρισμό, στο servis των ΄΄ξαπλοτών΄΄.
9.Να καταστήσουμε το χώρο μας επικοινωνιακό, μεταφορικό και εμπορικό κέντρο, ανάμεσα σε ανατολή και δύση.
10. Ενδυνάμωση και αναδιάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, με υποστρατηγικά όπλα, προερχόμενα από την εντόπια και διεθνή αγορά, που θα αναπτυχθούν από τα Διαπόντια νησιά, στις Καστανιές και από εκεί μέχρι το ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο.
Οι κρίσεις γεννούν και ευκαιρίες. Τους παράγοντες, άνθρωπο, γεωπολιτική θέση και ιδιοσυγκρασία τους διαθέτουμε, με όραμα στο μέλλον, χαράσσουμε Εθνική Στρατηγική προκειμένου, να υλοποιήσουμε, κανόνες, διεργασίες, δομές, συστήματα και καινοτόμες τεχνολογίες, έτσι ώστε να επιφέρουμε την ανάπτυξη.
Εδώ που έχουν έλθει οι καταστάσεις ή καταστρεφόμαστε ή σωζόμαστε,
Ο ελληνισμός παίζει τα ρέστα του.
Ας μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία.!!!


13-4-2020
ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ έ.α.
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger