Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας, όπως λέει το ελληνικό Πεντάγωνο

H Toυρκία επιχειρεί μία νέα άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια, προωθώντας στα παράλια της Μικράς Ασίας πρόσφυγες και μετανάστες με κορονοϊό με στόχο αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές στρατιωτικές πηγές, καθώς έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα Δυτ. Παράλια Μ. Ασίας, που είναι ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps του εσωτερικού της Τουρκίας με λεωφορεία, πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ.





Και σ’ αυτή την περίπτωση δε η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία παίζουν τον ίδιο ρόλο που έπαιζαν και στον Έβρο: κατευθύνουν, δηλαδή, και οδηγούν τους μετανάστες, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι μετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα, σε νησιά μας.

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου τονίζουν ότι: "Η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της... τα στέλνει αλλού",  όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε χαρακτηριστικά πηγή από το ΓΕΕΘΑ.

Η ίδια πηγή εξηγούσε στον ΑΝΤ1 ότι σήμερα το μεσημέρι ετοιμαζόταν η Τουρκία να στείλει καραβιές με αλλοδαπούς. 
Και εκείνη τη στιγμή κινητοποιήθηκαν το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό, και ομάδες της FRONTEX.

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να στείλουν μαχητικά F-16, να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Βρετανικό Α/Φ της FRONTEX και να το παρενοχλήσουν.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησαν σε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Λέσβο, Χίο και Βόρειο Έβρο. Ελληνικά μαχητικά βρίσκονταν συνεχώς στον αέρα και ακολούθησαν αερομαχίες και εμπλοκές. Η τελευταία σημειώθηκε μάλιστα λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα.

Η απελπισία, οι σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού, δεν κρύβεται με τίποτα.

Πλέον όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και με το νέο δόγμα που ακολουθεί η ηγεσία τους, να δημοσιοποιούνται και να ξεσκεπάζονται άμεσα με στοιχεία οι προκλητικές ενέργειες και τα σχέδια των Τούρκων,  δυσκολεύει αφάνταστα την Άγκυρα.



πληροφορίες από : tovima.gr/stoxos.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger